Sadakataşı Derneği'nden Arakanlı Müslümanlara Yardım

Sadakataşı Derneği, Myanmar'daki zulüm ve katliamlardan kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlılar için inşa ettirilen ev, banyo ve tuvaletleri teslim etti.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, hayırseverlerin yardımları Arakan halkına ulaştırılmaya devam ediliyor.

Olayların başladığı 25 Ağustos'tan beri Bangladeş'teki mülteci kamplarında ve Myanmar sınırında Arakanlı mülteciler için yardım faaliyetlerini sürdüren dernek üyeleri, Balukali kampındaki ihtiyaç sahibi ailelere, inşa edilen ev, banyo ve tuvaletlerin teslimatını gerçekleştirdi.

- "Bölgede yardım faaliyetlerine ara vermeden devam ediyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Hasbal, olayların başladığı tarihten itibaren bölgede yardım faaliyetlerine ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

Bangladeş'teki mülteci kamplarında büyük insanlık dramının yaşandığını vurgulayan Hasbal, "Dernek olarak bölgede sıcak yemek dağıtımları, su kuyuları, ev, banyo, tuvalet yapımları, acil yardımlar, sağlık ve hijyen malzemeleri dağıtımı, gıda dağıtımı gibi birçok faaliyette bulunduk. Bağışçılarımızın verdiği desteği yardıma muhtaç durumda olan Arakanlı kardeşlerimize ulaştırmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA