Popüler Şarkılar Kötü Alışkanlıklar İçin Uyarlandı

Talas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, Talas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Gürel'in koordinatörlüğünde ortaokul ve lise öğrencileri için uyuşturucu ve sigara bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla "Sosyal Farkındalık Konseri" projesi düzenlendi.

Talas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje için Gökhan Tepe, Selami Şahin, Mustafa Ceceli, İrem Derici, Merve Özbey, Murat Boz, Buray Hoşsöz, Duman ve Kerim Tekin gibi sanatçıların "Haykırsam Dünyaya", "Duman", "İyi ki Hayatımdasın", "Veda Makamı", "Geri Dönüş Olsa", "Seni Seviyorum" gibi eserleri belirlendi.

Proje kapsamında sanatçıların şarkılarının içerikleri değiştirilerek başta uyuşturucu ve sigara bağımlılığı ile mücadele olmak üzere kitap okumayı sevdirme, matematik dersini sevdirme, Ortadoğu'da yaşanan zulüm, sigara ve uyuşturucunun zararları üzerine uyarlandı.

Talas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şarkı sözlerinin sosyal konular üzerine uyarlanarak öğrencilerin bilinçlendirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Gürel, akademik başarıya giden yolda öğrencilerin sosyalleşmesini ve bilinçlenmesini sağlamak istediklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın hassasiyetle üzerinde durduğu sigara ve uyuşturucunun zararları başta olmak üzere, ahde vefa, kardeşlik, matematik dersini sevdirme, kitap okumanın önemi, Ortadoğu'daki zulüm, ömrün kıymetini bilme gibi 8 farklı konuyu popüler şarkılara uyarlandı. Konsere ortaokul ve lise öğrencilerinden 800'e yakın öğrenci katıldı ve konser beğeniyle karşılandı." ifadelerini kullandı.

Proje Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirilen "Sosyal Farkındalık Konseri" ile sona erdi.

Kaynak: AA