Osman Kavala'nın Tutuklanma Gerekçesi Ortaya Çıktı

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı Osman Kavala’nın tutuklama gerekçesi ortaya çıktı. Savcılıkça, hakimliğe gönderilen sevk yazısında Kavala’nın Gezi eylemlerinin organizatörü olduğu ve darbe girişiminin organizatörlerinden Hanry Jak Barkey ile olağanın ötesinde yoğun irtibat kurduğu belirtildi.

Osman Kavala'nın Tutuklanma Gerekçesi Ortaya Çıktı
Anadolu Kültür Yönetim Kurulu başkanı iş adamı Osman Kavala, dün gece sabaha karşı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kavala hakkındaki soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan sorumlu Başsavcı vekili Hasan Yılmaz’ın hakimliğe yazığı sevk yazısında Osman Kavala’nın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye yönelik bir ayaklanma olan ve tüm terör örgütlerinin aktif olarak katıldığı Gezi olayları eylemlerinin yöneticisi ve organizatörü olduğu belirtildi.

Sevk yazısında, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili 15-16 Temmuz 2016 tarihinde Büyükada Splendid Otelde yapılan darbe teşebbüsü sürecinde darbenin organizatörlerinden olan Hanry Jak Barkey ile yabancı uyruklu kişi ve kişilerle olağanın ötesinde yoğun irtibat kurarak darbe teşebbüsüne katılmak suretiyle anayasal düzeni cebir şiddet yönetmeleriyle değiştirmek suçunu işlediğine dair bulgu ve delillere ulaşıldığı anlatıldı.

(Başak Akbulut/İHA)
Kaynak: İHA