Öğrencilere 'Adıyaman'da İmar Ve Çimento Sektörü' Eğitim Verildi

Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerine ‘İmar ve Çimento Sektörü’ konusunda eğitim verildi.

Çevre Mühendisliği Uygulamaları dersi kapsamında Şehir Plancıları Odası Adıyaman Eski İl Temsilcisi Şehir Plancısı İbrahim Özcan ve Çimko Çimento ve Beton Sanayi A.Ş. Çevre Yetkilisi Çevre Mühendisi Adnan Akıncı tarafından ‘İmar ve Çimento Sektörü’ konularında eğitim verildi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kamil Varınca ve Bölüm öğretim üyelerinin de hazır bulunduğu derste Şehir Plancısı Özcan ve Çevre Mühendisi Akıncı öğrencilere mesleki bilgilerini aktardı.

Şehir plancılığı ve imar işlerinden bahseden Özcan, Adıyaman ve diğer örnekler üzerinde konuyu açıklarken, inşaat ve çimento endüstrisinden bahseden Akıncı ise Adıyaman’ın tek çimento fabrikası olan Çimko Çimento ve Adıyaman Fabrikası hakkında bilgiler verdi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, "Şehir medeniyetin göstergesidir. Şehirler de ancak planlı şekilde gelişebilir. Plansız olduğunda görüyoruz ki bir bozukluk mutlaka ortaya çıkıyor. Şehrin su temininde, kanalizasyonunda, katı atıklarının yönetiminde ve diğer çevre şartlarında bozukluk oluyor. Bu işlerin, şehir plancıları, çevre mühendisleri, inşaat mühendisleri gibi ancak ehli kişiler tarafından yapılması gerekir. Misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Verimli bir ders olduğuna inanıyorum. Öğrencilerimize en donanımlı şekilde eğitim vermek ve buradan mezun olduklarında donanımlı birer insan olarak görmek adına bu tecrübe derslerine devam ediyoruz. Öğrencilerimiz inşallah işin ehillerinden aldıkları bilgiler ve tecrübeler doğrultusunda ileride başarılı birer mühendis olacaklardır. Bu ülkenin gelişime açık, verimli ve doğru insanlara ve şehirlere ihtiyacı var. İnşallah öğrencilerimiz üzerilerine düşen görevi yerine getirerek hem anne babalarına hem de vatana, millete ve bu sıralara olan borçlarını öderler" dedi.

Kaynak: İHA