Niğde'de 'Sarma' Operasyonu Açıklaması 20 Gözaltı

Tütün mamulleri, elektronik sigara ve makaron tarzı malzemeleri yasalara aykırı şekilde hazırlayan ve piyasaya süren şüphelilere yönelik operasyonda, okul önlerinde sigara satanların da aralarında yer aldığı 20 kişi yakalandı.

Niğde'de "Sarma" adı verilen kaçakçılık operasyonunda, 20 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince, tütün mamulleri, elektronik sigara ve makaron tarzı malzemeleri yasalara aykırı şekilde hazırlayan ve piyasaya süren 21 şüphelinin yakalanması için 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

"Sarma" adı verilen operasyonda, 20 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, 494 kilogram tütün, 50 kilogram gümrük kaçağı çay, 14 bin 400 adet içine tütün basılmış makaron, 341 makaron, 256 sigara sarma aparatı, 3 terazi, 340 elektronik sigara, 9 kilogram nargile tütünü, 54 kutu 24'lü paketler halinde nargile folyosu, 2 bin 750 kutu 45'li paketler halinde sigara sarma kağıdı ele geçirildi.

Adresinde bulunamayan bir zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde Polisevi'ne ait depoda gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yasalara aykırı şekilde hazırlanıp piyasaya sürülmek istenen tütün mamulleri, elektronik sigara ve makaron tarzı malzemelere yönelik KOM şube müdürlüğümüzce daha önceden tespiti yapılan 21 adrese operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda yasalara aykırı şekilde hazırlanmış, piyasaya sürülmek üzere tütün ve tütün mamulleri ile bunların hazırlanmasında ve dağıtımında kullanılan çok sayıda malzemeye el konulmuştur." diye konuştu.

Operasyonda 20 şüphelinin gözaltına alındığını dile getiren Cebeloğlu, "Bu işi yasal yetkilendirilmiş belgelerle yapan insanlar varken, bu şahıslar tamamen vergisiz, usulsüz bir şekilde bu ürünleri piyasaya sürmekte ve haksız kazanç elde etmektedirler. Ayrıca okul önlerinde de 'tek dal' dediğimiz sigaraları piyasaya sürenler de genel itibarıyla bu şahıslar." dedi.
Kaynak: AA