Muratpaşa Belediyesi Ve İNGEV'den İnsani Gelişmişlik Çalıştayı

Muratpaşa Belediyesi ve İnsani Gelişim Vakfı (İNGEV), İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler (İGE-İ) çalıştayı düzenledi. Çalıştayda, veri seti halinde İnsani Gelişim Endeksi raporunun alt göstergelerinin sunumu ve Muratpaşa Belediyesi ile Muratpaşa ilçesinin performansı görüşüldü.

Muratpaşa Belediyesi Ve İNGEV'den İnsani Gelişmişlik Çalıştayı
Sosyal kapsama alanında gelişimi sürekli kılmak için önerilerin de dile konuşulduğu

Çalıştaya, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Başkan Yardımcıları Ferruh Tunç, Erol İşbilen, Hasan Kaçmaz, birim müdürleri, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker ve İNGEV temsilcileri katıldı.

Çalıştay; İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler (İGE-İ) raporunu hazırlayan Prof. Dr. Şeker’in sunumu ile başladı.

Sunumda, İnsani Gelişme Endeksi’nde kullanılan alt göstergeler ışığında Muratpaşa Belediyesi ve Muratpaşa’nın ilçe olarak performansı ortaya konuldu. İnsani Gelişim Vakfı tarafından Türkiye’nin 30 büyükşehrinin en büyük 150 ilçesinde yerel yönetimlere yönelik yapılan İGE-İ araştırmasında Muratpaşa Belediyesi, ana sonuçlarda 150 büyük ilçe arasında 4’üncü, sosyal kapsama alanında ise 3’üncü sırada yer almıştı.

İGE-İ, yönetişim, sosyal kapsama, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çevre ve ulaşım başlıkları altında toplam 50 göstergeyi içeriyor. Göstergeler arasında istatistiki verilerin dışında, belediyelerin faaliyet raporları, kurumsal internet siteleri, sosyal ağ paylaşımları ve ‘gizli müşteri’ yöntemi ile elde edilen veriler de kullanılıyor.
Kaynak: İHA