Minik Öğrencilere İtfaiye Eğitimi

Ankara itfaiye teşkilatınca, yangın tehlikelerine karşı bilinç oluşturmak amacıyla 'Elektronik Yangın Söndürme Simülasyonu' ile kreş öğrencilerine yangın söndürme eğitimi verildi.

Ankara itfaiye ekiplerince, yangın tehlikelerine karşı bilinç oluşturmak amacıyla "Elektronik Yangın Söndürme Simülasyonu" ile kreş öğrencilerine yangın söndürme eğitimi verildi.

Öğretmenleri nezaretinde 60 kreş öğrencisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığını ziyaret etti.

Minik öğrencileri itfaiye aracına bindiren ekipler, yangınlara müdahalenin nasıl gerçekleştirildiğini, "Elektronik Yangın Söndürme Simülasyonu Cihazı"nın ekranından uygulamalı olarak gösterdi.

Yangın söndürme eğitimi veren İtfaiye Eğitim Amiri Cihan Kaplan, öğrencilere, ateşle şaka olmayacağı konusunda uyarılarda bulundu.

Minik çocukların bu yaşta itfaiyenin ne olduğunu öğrenmeleri ve yangının tehlikelerini algılamalarının çok önemli olduğunu belirten Kaplan, itfaiyenin ne yaptığını, nasıl çalıştığını ve yangın sırasında itfaiye hattı olan 110'na nasıl bilgi verileceğini öğrencilere anlattı.

Yangın söndürme eğitiminin ardından minik öğrenciler de arama kurtarma operasyonlarına büyük katkı sağlayan K9 köpekleriyle ilgilendi, itfaiye aracına binerek gezme şansı buldu.
Kaynak: AA