Milas'ta İlgililere Değişen Yönetmelik Anlatıldı

Muğla’nın Milas ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde; Şoförler ve Otomobilciler Odası, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve zabıta tarafından okul müdürlerine ve servis sağlayıcılarına, ‘okul Servis Araçları Yönetmeliği’ndeki değişen maddeler anlatıldı.

Milas'ta İlgililere Değişen Yönetmelik Anlatıldı
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Akın Coşkun başkanlığındaki toplantıya; Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli trafik Polisi Hüseyin Aydın, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Ramazan Aytepe ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Milas Zabıta Trafik Komiseri Emrah Gökbel, ilçe genelindeki devlet ve özel okulların müdürleri, servis sağlayıcı firma yetkilileri ve servis şoförleri katıldı.

Toplantıya başkanlık eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun, ‘Okul Servis Araçları Yönetmeliği’ndeki bazı maddelerde değişik yapıldığını belirterek; “Değişen bu maddeleri bugün sizlerle paylaşacağız. Toplantıyı iki bölüm halinde yapılacak. İlk bölümünde değişen maddeleri sizlere aktaracağım, ikinci bölümde ise sizlerden bugünkü konuya ilişkin veya taşıma eğitim sistemiyle ilgili karşılaştığınız sorunlar ya da genel manada soracağınız soruları yanıtlayacağız” diyerek, yönetmelikle ilgili yapılan değişiklikleri aktardı.

Okul servis araçlarında 30 Eylül 2018 tarihine kadar yapılması zorunlu kılınan değişiklikleri aktaran Şube Müdürü Coşkun; “Bu değişiklikleri gelecek yıl 30 Eylül tarihine kadar yapmanız gerekiyor. Bu eksikliklerin giderildiği araçlar, tarafımızdan açılacak ihaleye girebilecekler. Aksi halde ihaleyi girme şansınız olmayacak. Önünüzde daha bir yıllık süre var. Son günü beklemeden bir an önce sizden istenenleri yapmanız daha doğru olacaktır” dedi.

Değişen maddeler ise; araçlardaki emniyet kemeri, araç içi kamera sistemi, yolcuya duyarlı sensörlü koltuklar olarak belirtilirken, eğitim-öğretim döneminin başından itibaren üzerinde ısrarla durulan öğrenci listesi, sürücü tanıtım kartı, sürücünün kılık-kıyafeti, sürücünün öğrencilere davranış şekli gibi konular yeniden ele alınarak, kurallara uyulması konusunda şoförler yeniden uyarıldı.
Kaynak: İHA