Menfezde Sıkışan Köpeği Doktor Kurtardı

Muş’un Hasköy ilçesindeki bir menfez borusuna ayağı sıkışan yaralı sokak köpeği, sıkıştığı yerden Diş Doktoru Murat Ünal tarafından kurtardı.

Hasköy ilçesine bağlı Sunay Mahallesi’ndeki menfez borusuna sıkışan köpeğin uğultularını duyan Hasköy Devlet Hastanesinde görevli Diş Doktoru Murat Ünal, hemen harekete geçti. Bir hafta boyunca köpeği menfezde atık yemekle besleyen Doktor Ünal, köpeği bulunduğu yerden çıkarmak için bir insanın sığabileceği büyüklükte olan betonarme boruya sürüklenerek girdi. Yarım saatlik uğraş sonucu köpeği bulunduğu yerden çıkarmayı başaran Ünal, hayvanın hayatını kurtardı. Yaralı köpeğin sağlığına kavuşabilmesi için Hasköy Belediye Başkanlığı ekiplerinden yardım alan Ünal, köpeği belediyeye ekipleriyle birlikte Muş Belediyesi Hayvan Barınağına teslim etti.

Yaralı köpeği atık yemekle bir hafta menfezde besledi

Köpeği menfezde yaklaşık bir hafta beslediğini belirten Ünal, "Galiba köpeğe araç çarpmış, o da korkudan menfeze sıkışmış. Hayvanın her iki ayağı birden kırılmış durumda. Burada menfezin içerisinde ona bakmaya çalıştık. Bir hafta boyunca atık yemek getirerek karnını doyurduk. İşin böyle yürümeyeceğini anlayınca durumu Hasköy Belediye Başkanlığına ilettim ve sağ olsunlar hemen buraya bir ekip yolladılar. Borunun genişliği bir insanın ancak geçebileceği büyüklükteydi, ama burada köpeğin canı da söz konusuydu. Ne olursa olsun oraya girip onu bulunduğu yerden çıkarmam gerektiğini düşündüm. Borunun içerisine girdim ve yaklaşık yarım saatlik bir çalışmayla köpeği bulunduğu yerden güçlükle de olsa çıkarmayı başardım. Köpeği Muş Belediyesi Hayvan Barınağına teslim ettik. İnşallah sağlığına kavuşacaktır. Köpeği sıkıştığı yerden çıkarmamda bana yardımcı olan belediye personelleri Saim Bey ve garaj amiri Ersan Beye teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA