Manisa Büyükşehir'in Fidan Dağıtımları Sürüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi tarafından kırsal bölgelerin kalkındırılması, kırsal bölgelerde yaşayan üreticilere gelir sağlamak amacıyla yapılan fidan dağıtımları Yunusemre, Turgutlu, Kırkağaç ve Soma ilçeleri ile devam etti. İlçelere toplamda 882 adet ceviz fidanı dağıtıldı.

Manisa Büyükşehir'in Fidan Dağıtımları Sürüyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen proje kapsamında ilçelerdeki üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtımı devam ediyor. ‘Meyve Yetiştiriciliğini Geliştirme’ projesi kapsamında 2017 yılında 17 ilçede yüzde 75 hibeli olarak yapılan fidan dağıtımlarında 122 bin 500 adet zeytin fidanı, 15 bin adet ceviz fidanı ve 11 bin 600 adet badem fidanı toplamda 149 bin 100 adet meyve fidanı yapılacak. Son olarak Soma ilçesine 6 üreticiye 378, Kırkağaç ilçesinde 2 üreticiye 126, Turgutlu ilçesinde 4 üreticiye 252 ve Yunusemre ilçesindeki 2 üreticiye yapılan 126 adet ceviz fidanı dağıtımı sonrasında ceviz ve badem fidanlarının dağıtımı sona erdi. Kasım ayı içinde ise zeytin fidanlarının dağıtımı başlayarak, üreticilere fidanları teslim edilecek.

Soma, Kırkağaç, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerinde yapılan teslim töreni ile üreticilere yüzde 75 hibe destekli ceviz fidanları teslim edilerek, fidanların toprakla buluşması sağlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bircan Gençoğlu, üreticilere verilen fidanların hayırlı olması dileklerini iletirken, ceviz ve badem fidanlarının dağıtımının sona erdiğini belirtirken, Kasım ayı içinde ise zeytin fidanlarının dağıtımına başlayacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA