Kurşunlu Sosyal Hizmet Merkezi Açıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kurşunlu Sosyal Hizmet Merkezi yapılan törenle açıldı.

Kurşunlu Sosyal Hizmet Merkezi Açıldı
Açılışa AK Parti Çankırı Milletvekilleri Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Bayramören Kaymakamı ve Kurşunlu Kaymakam Vekili Mehmet Fatih Koca, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Eldivan Zihinsen Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen mehteran gösterileriyle başlayan program saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, “İlimizin kuzeybatı ilçeleri olan Ilgaz, Çerkeş, Kurşunlu, Orta, Atkaracalar ve Bayramören’in il merkezine uzak olmaları ve fiziki koşulları, mevcut Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün sunduğu hizmetin kalitesinde düşüşe yol açarak yeni bir sosyal hizmet merkezinin açılmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu nedenle Sosyal Hizmet Merkezlerinin koruyucu, önleyici, destekleyici ve geliştirici hizmetleri ile rehberlik, danışmanlık hizmetlerinin bir arada en kolay ulaşılabilir biçimde vatandaşa ulaştırılması günümüzde büyük önem arz etmektedir” dedi.



“Bürokrasi nedeniyle 2 yıl gecikti”

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz de Kurşunlu Sosyal Hizmet Merkezinin açılışının bürokrasi nedeniyle 2 yıl geciktiğini belirterek, “İktidarın tek rakibi var oda bürokrasi. Keşke bir muhalefetimiz olsa ama bizim muhalefetimiz yok. Bürokrasi bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Kurşunlu’ya açılacak bu merkezde bürokrasi yüzünden 2 yıl gecikti. Sonunda hizmete girdi hayırlı olsun” diye konuştu.

Filiz, son olarak, “Askeriyeyi, emniyeti ele geçirerek hain bir darbe girişimine kalkıştılar. 1 dolara beyinlerini kiraya verdiler. Fakat Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi hiçbir kuvvet milletin karşısında duramaz. Milletin kabul etmeyeceği hiçbir şeyi kabul ettiremezsiniz” ifadelerini kullandı.

Kurşunlu ve çevre ilçelere hizmet verecek olan Kurşunlu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün bölgeye büyük katkı sağlayacağını aktaran AK Parti Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, kuruluşun ilçeye ve ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu. Akbaşoğlu, ülke genelinde yeniden yükselişe geçileceğini dile getirerek, “Bu hizmetler halkımızın daha refah hayat sürmesi için. Gerçekleştirilen çalışma ve hizmetlerin sonuçları ileriki yıllarda hep birlikte göreceğiz. Herkes elindeki işleri toplasın. Çünkü ülke genelinde bir şaha kalkma seferberliği başlıyor. Bu imkanlardan en fazla şekilde yararlanmak için şimdiden çalışmalarımızı hızlı bir şekilde gerçekleştirerek ve üzerimize düşen görevleri ona göre yerine getirelim. Biz iki milletvekili olarak her şeye hazırız” açıklamasında bulundu.

Konuşmalar sonrasında Eldivan Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü semazen gösterisi ve Şabanözü Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü korosu müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen program sonrasında açılış kurdelesi protokol tarafından kesilerek Kurşunlu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü gezildi.
Kaynak: İHA