Kurşunlu'da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Açıldı

Kurşunlu'da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü düzenlenen törenle açıldı.

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, açılışını yaptıkları Kurşunlu Sosyal Hizmet Merkezi'nde bölgeye yakın bulunan 6 ilçenin yararlanabileceğini söyledi.

Sosyal hizmet merkezlerinin önemine vurgu yapan Yıldırım, "Sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilmesi, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetlerin, hizmete erişim kolaylığı esasıyla bir arada ve gerektiğinde kamu kurum ve kuruluşları yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile işbirliği içinde sunulması planlanmıştır." diye konuştu.

Çankırı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün çalışmalarına da değinin Yıldırım, şöyle konuştu:

"Engelli hizmetleri olarak sağlık kurulundan uygun bir raporla engellilere bakan kişilere gelir durumu uygunsa aylık bin 27 lira evde bakım ücreti verilmektedir. 2017 Ekim ayı itibariyle il genelinde 356 aileye sosyal ve ekonomik yardım, 952 aileye evde bakım yardımı yapılmaktadır. Ayrıca 35 aileye danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bunun yanında bakanlığımızın hayata geçirmeye başladığı Aile Sosyal Destek Programı projesi ilimizde çalışmalarına başlamıştır."

Programda, Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu, Hüseyin Filiz ve Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner de konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Eldivan Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü öğrencileri tarafından semazen gösterisi ve Şabanözü Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü Korosu tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Programın ardından Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Kaynak: AA