KTO Başkan Vekili Celal Hasnalçacı Açıklaması

Kayseri Ticaret Odası’nın (KTO) Ekim ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan KTO Başkan Vekili Celal Hasnalçacı, “Daha çok çalışarak Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacağız” dedi.

KTO Başkan Vekili Celal Hasnalçacı Açıklaması
KTO Ekim ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

KTO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, gündemdeki maddelerin okunup üyelere oyuna sunulması ile başladı.

Toplantının sonunda bir konuşma yapan KTO Başkan Vekili Celal Hasnalçacı, “OECD’nin son tahmininde, dünya ekonomisinde senkronize bir büyümenin başladığı ortaya konulmakta ve dünya ekonomisinin 2017’de yüzde 3.5 büyüyeceği tahmini yapılmaktadır. Avrupa’daki büyümenin bu yıl yüzde 2’lere yükseleceği, Çin’deki büyümenin yüzde 7’lere ulaşarak tahminleri aşacağı, Rusya ve Brezilya’nın resesyondan çıkarak büyümeye geçeceği vurgulanmaktadır. Türkiye de 2017 yılında büyümede çok olumlu bir tablo ortaya koymaktadır. Yaptığı açıklamalar ile her fırsatta Türkiye ekonomisinin olumsuz yönlerini vurgulayan Fitch, Türk ekonomisinin 3. çeyrekte yüzde 7’yi aşan bir büyüme göstereceğini öngörmek zorunda kalmıştır” dedi.

Daha çok çalışarak Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacaklarını kaydeden Hasnalçacı, “Türkiye’nin büyümesine ve alınan önlemlere rağmen işsizlik sorununun devam ettiği görülmektedir. İşsizlik rakamı Temmuz’da yüzde 10.7 ile geçen senenin aynı düzeyinde gerçekleşmiştir. Ancak, son dönemde Kayseri Ticaret Odası olarak büyük önem verdiğimiz, “istihdam seferberliği” ile hedeflenen 2 milyonluk istihdam kapasitesi işsizliği istenilen noktaya getirecek niteliktedir. İş dünyasının talepleri doğrultusunda ‘İş Mahkemeleri Kanunu’nun TBMM’de kabul edilmiş olması önemli bir gelişmedir. Bu kanunla İşçi-işveren ilişkilerine yönelik sorunların çözümünde Arabuluculuk uygulamasının getirilmesi, vakit kaybını önleyecek, üretim ve yatırıma kanalize olunmasını sağlayacaktır. Türkiye’nin ekonomik görünümü ve dünyadaki ekonomik yansımalara ilişkin yaşananlar, her ne kadar sorunlar yaşanıyor olsa da umutlu olunması gerektiğini göstermektedir. İş dünyası olarak, bireyler ve kurumlar olarak, daha çok çalışarak ve üreterek Türkiye’nin geleceğine katkı yapmamız gerektiğini işaret etmektedir. İş adamları olarak bizler, yaptığımız ihracat ve ithalatlarla bir anlamda Türkiye’nin yurt dışındaki ticaret elçileri konumundayız. Bu bakımdan bizim daha çok yurt dışına gidip gelmemiz, daha çok ihracat yapmamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Kayseri tüccarının önünün açılması için çalıştıklarını belirten Hasnalçacı, “Kayseri Tüccarının önü açılsın, hizmete ve imkanlara rahat ulaşsın diye yeni bir uygulama başlattık. Basın lansmanını ilerleyen günlerde yapacağımız KTO Business Card uygulamamız şimdiden tüccarımız tarafından benimsendi. Artık tüccarımız; havaalanında sıra beklemiyor, ücretli otopark arayışına girmiyor, VIP araçlarla ulaşımları sağlanıyor, özel salonlarda hizmet alıyor. Üyelerimiz, ilerleyen günlerde KTO Business Card ile farklı ve yeni hizmetlere de ulaşabileceklerdir. Bu yapılanlar ve yeni uygulamalar kısa sürede tüccarımıza hizmet olarak yansımaya devam edecektir. Önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz projelerimizden biri olan Ticaret Akademisi, üyelerimizin ticari faaliyetleri süresince karşılaşabilecekleri problemleri önleyici ve destekleyici hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Eğitim ve destek birimleri ile üyelerimizin gelişmesi ve büyümesine katkı sağlamak ve ileri bir aşama olan Kayseri Ticaret Üniversitesi’ni kurmak, hizmet yolunda diğer bir hedefimizdir. Kayseri’nin ekonomisini canlandırmak farklı bir soluk getirmek amacıyla, Kayseri Alışveriş Festivali düzenlemeyi hedeflemekteyiz. Üyelerimizin ve Kayseri’deki tüm işletmelerimizin gelişimine katkı sağlamak için Uluslararası Ticaret ve Sanayi Kongresi’nin gerçekleştirilmesini de önemsemekteyiz. Kayseri Ticaret Odası yönetimi olarak, uygulamalarına başladığımız ve ilerleyen günlerde daha da çeşitlendireceğimiz tüm bu faaliyetlerimiz, şehrimizin ekonomik gelişimine katkı sağlamak içindir. Kayseri’nin ekonomide sağlayacağı büyüme performansına katkı sağlamak, üyelerimize yeni fırsatlar sunmak için gayret göstermekte, refah seviyesi artmış bir Kayseri, bir Türkiye için çalışmakta, elimizden gelenin fazlasını yapmaktayız. Kayseri’nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkımızı artırmak, 2023 hedeflerini yakalamış bir Türkiye’ye ulaşmak için canla başla çalışmaktayız. Hep birlikte çalışarak, üreterek ve dünya ile bütünleşerek daha iyisine ulaşacağımızı belirtiyor, üyelerimize bu çalışmalara daha fazla ilgi göstermeleri ve katılmaları için çağrıda bulunuyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA