Kitap Okuma Etkinliği'nde Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Sivas’ta Mesleki ve Teknik Eğitim okulları arasında düzenlenen ’Kitap Okuma Etkinliği’ yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kitap Okuma Etkinliği'nde Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi
Sivas’ta Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik ’Kitap Okuma Etkinliği’ yarışması düzenlendi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy tarafından ödüllendirildi.

Müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Şube Müdürü Malik Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Müdürü Savaş Korkmaz ve Edebiyat Öğretmeni Serkan Özkaya ile Sivas Bilişim Teknolojileri MTAL Müdürü Bilge Kaya katıldı.

Altınsoy, ödül töreni öncesinde yarışmada birinci olan Mustafa Kemal Atatürk MTAL 11. sınıf öğrencisi Halime Yılmaz, aynı okuldan ikinci 11. sınıf öğrencisi Hatice Aslan ve üçüncü olan merkez Sivas Bilişim Teknolojileri MTAL 11.sınıf öğrencisi Emre Keleş ile bir süre sohbet etti.

Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Altınsoy, vatanını, bayrağını, milletini seven nesiller yetiştirilmesi gerektiğini, bu noktada öğretmenler başta olmak üzere herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

İnsanın, birçok alanda başarıyı yakalayabileceğini ancak, bu değerlerden yoksun yetiştiğinde ileride ülkesinin aleyhinde işler yapabileceğini belirten Altınsoy, bu nedenle çok okuyan, kendi kültürü ve değerleri ile yetişen nesillere ihtiyaç olduğunu söyledi.



Bu tür etkinliklerin açıdan büyük önem taşıdığını belirten Altınsoy,"Kültür temelli eğitim önemli. Kendi kültürümüzden beslenmezsek Fatih Harbiye’de olduğu gibi kültür çatışması yaşarsak bu çocuklar belki başarılı olabilir, üniversite bitirebilir, belki general olabilir ama kendi insanına kurşun sıkar. Profesör olur gider kendi ülkesini başka yere gammazlar. Dolayısıyla asıl mesele bu. Bunları iyi anlamak, iyi özümsemek lazım. Ben sizleri, öğretmenlerinizi tebrik ediyorum. Bu başarılarınızla bize moral verdiniz" ifadelerini kullandı.

Altınsoy’un konuşmasının ardından Şube Müdürü Malik Erdoğan, Kitap Okuma Etkinliği yarışma programı hakkında bilgi verdi. Erdoğan, yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimlerinin bakanlığa bildirildiğini kaydetti.

Altınsoy, daha sonra yarışmada dereceye giren öğrenciler Halime Yılmaz, Hatice Aslan ve Emre Keleş’i altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.
Kaynak: İHA