Kirvelikten Askerliğe

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 2004 yılında kirveliğini yaptığı gencin asker uğurlama merasimine katıldı.

Kirvelikten Askerliğe
2004 yılında İlkadım Belediye Başkanı seçilerek tıpkı bu gün olduğu gibi ilk icraatlarını çocuklar ve gençlere yönelik etkinliklerle gerçekleştiren Başkan Tok, ünlü müzisyen Volkan Konak’ın da katıldığı etkinlikle İlkadımlı miniklerin erkekliğe ilk adımı attıkları sünnet merasimlerine katılarak yanlarında olmuştu.

Asker uğurlama merasiminde Başkan Tok’u karşılarında gören Hasan Bilgin ve ailesi büyük sevinç yaşadı. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u sarılarak karşılayan Bilgin ailesi yaşadıkları sevinci anlatırken asker adayı Hasan Bilgin, “13 yıl önce sünnet merasimimde Başkanımız Erdoğan Tok kirveliğimi yapmıştı. Etkinlik gazetede yayınlanmış ve küçük yaşta olmama rağmen benim için büyük önem taşıyan gazete kupürlerini saklamıştım. Bir çocuk olarak en önemli günümde yanımda olan Başkanımız bu gün de bir genç olarak asker uğurlama merasimime katılarak en önemli günümde yine yanımızda oldu. Başkanımız Erdoğan Tok’a bu duyarlı davranışlarında dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.



Başkan Tok’a anlamlı bir sürpriz

Asker uğurlama gecesinde bir konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “2004 yılında belediyemizin düzenlediği sünnet şölenine katılarak minik yavrularımıza kirvelik yapmıştık. Bu gece asker uğurlama merasimine katıldığımız Hasan Bilgin kardeşim de o minik yavrularımızdan biriydi. Şimdi asker çağına gelmiş ve vatani görevini yerine getirecek koca bir delikanlı olarak görmek bizleri hem duygulandırıyor hem de gururlandırıyor. Elimizden geldiğince İlkadımlı hemşerilerimizim bütün anlamlı günlerinde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu gecede de Bilgin ailesinin anlamlı gününde Hasan Bilgin evladımızı vatani görevini yerine getirmeden önce düzenledikleri asker uğurlama merasimine katılarak yanlarında olmaktan mutluluk duydum. Bizler Hasan evladımıza sürpriz yapmak isterken kendisinin 13 yıldır sakladığı gazete kupürleri bize çok anlamlı ve güzel bir sürpriz oldu. Rabbim evladımız Hasan Bilgin ve bütün kınalı kuzularımıza vatani görevlerini kazasız belasız yerine getirerek ailelerinin yanına dönmeyi nasip eder” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA