Engelli Öğrencinin Serviste Unutulması

Çorlu Kaymakamı Kılıç: 'Bu konuda bir ihmal olduğu bir gerçek. Engelli okulu olduğu için çocuğun ara sıra okula gelip gelmediği gibi durumların söz konusu olduğu söyleniyor ama bu asla bir mazeret olamaz' Çocuğun babaannesi Çağın: 'Bu tür olayları televizyonda izlerken ailece konuşuyorduk. 'Torunum çok hareketli, başımıza böyle bir şey gelmez' diyorduk ama bu da başımıza geldi'

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu'da 7 yaşında engelli çocuğun servis aracında unutulması olayında ihmal bulunduğunun bir gerçek olduğunu belirterek, "Engelli okulu olduğu için çocuğun ara sıra okula gelip gelmediği gibi durumların söz konusu olduğu söyleniyor ama bu asla bir mazeret olamaz." dedi.

Kaymakam Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullar açılmadan önce tüm okul idarecileri ve okul aile birliği başkanlarıyla toplantı yaparak, servisler konusunu görüştüklerini söyledi.

Çorlu'da daha önce de benzer bir olayın yaşandığını anımsatan Kılıç, "Birinci olayımızda, sistem çok güzel çalıştı ve çocuğumuz servis aracında unutulmasına rağmen, okul idarecileri ailesine derhal haber verdi ve aile servis aracından çocuğu aldı." diye konuştu.

Kılıç, ikinci olayda çocuğun serviste unutulmasının aile tarafından fark edildiğini anlatarak, "Bu sırada servis sürücüsü de gözaltına alınarak, gerekli adli ve idari işlemler yapıldı. Bu konuda, okul idarecileri ve öğretmenlerimizle ilgili de idari soruşturma açıldı. Bu konuda bir ihmal olduğu bir gerçek. Engelli okulu olduğu için çocuğun ara sıra okula gelip gelmediği gibi durumların söz konusu olduğu söyleniyor ama bu asla bir mazeret olamaz. Biz, yaptığımız toplantılarda hep bu tür olaylarda öğrencinin okula gelmemesi durumunda, öğretmenlerin idarecilere, idarecilerin de aileye haber vermesi yönünde gerekli talimatlarımızı vererek, uyarılarımızı yaptık. Bunlara uymayan öğretmen ve idarecilerimiz hakkında gerekli idari işlemler yapılacak." ifadelerini kullandı.

Servis sürücülerinin bu konuda azami dikkat sergilemesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, "Servisçinin araçta hostes bulundurması ve kendisinin de aşırı bir dikkat göstermesi gerekiyor ama bu biraz aceleciliğine gelmiş." dedi.

- "Torunum epilepsi hastası"

Serviste unutulan 7 yaşındaki E.Ç'nin babaannesi İran Çağın da geçen hafta her sabah olduğu gibi torununu giydirip, yiyeceklerini beslenme çantasına koyduktan sonra servise bindirdiğini söyledi.

Öğleden sonra torununun saat 15.00 sıralarında servisle eve döndüğünü aktaran Çağın, "Çocuk içeriye girdiğinde 'karnım aç' dedi. Beslenme çantasını açtığımda hiçbir şeyi yemediğini gördüm." ifadelerini kulandı.

Çağın, ertesi gün torunu ile okula gittiğini dile getirerek, "Çocuğun dün yemeğini neden yemediğini sordum. Onlar bana Efe'nin okula gelmediğini söylediler. Okul müdürü ve idareciler ile kamera kayıtlarına baktık. Efe'nin sabah okula girişi, öğleden sonra da çıkışı yoktu, kayıtlarda. Servis sürücüsü eşi ile beraber çalışıyormuş. Kendilerini görsem bunun hesabını soracaktım." diye konuştu.

Yaşananlar üzerine polise ve savcılığa giderek şikayetçi olduğunu belirten Çağın, şunları söyledi:

"Bu servis şoförüne bir şey olmadı, hala bu işi yapıyor. Okul müdürüne gittik, 'bu servisçiyi biz görevden alamayız' dedi. Ellerinden bir şeyin gelmediğini bize söyledi. Şimdi başka bir servis bulduk ve çocuğumuzu okula yolluyoruz. Perişan olduk, ne yapacağımızı şaşırdık. Bu tür olayları televizyonda izlerken ailece konuşuyorduk. 'Torunum çok hareketli, başımıza böyle bir şey gelmez' diyorduk ama bu da başımıza geldi. Olayın olduğu gün aşırı yağmur yağıyordu. Bu çocuk 6 saate yakın arabada ne yaptı. Efe, epilepsi hastası, bir de bebekken ateşli havale geçirdi. Yıllardır tedavi görüyor."

Çorlu'da geçen hafta 7 yaşındaki engelli E.Ç'yi 5 saat süreyle servis aracında unuttuğu iddiasıyla servis şoförü E.T. gözaltına alınmış, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA