Edirne'de Belediyenin Çalışmaları

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Kasım'da kentteki çeşitli yatırımların açılışını yapacağını bildirdi.

Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Edirne Belediyesi'nin kazandırdığı tesislerin açılışını gerçekleştirmek için kente geleceğini belirtti.

Göreve geldiği günden bu yana kentin sorunlarının çözüme kavuşması için çaba harcadığını aktaran Gürkan, "Edirne'yi geleceğe taşıyacak hizmet binalarının ve tesislerin açılışını gerçekleştirmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Edirne’ye davet ettik. Kılıçdaroğlu 3 Kasım Cuma günü Edirne’ye gelerek, Edirne Belediyesi’nin kente ve Edirne insanına kazandırdığı tesislerin açılışı gerçekleştirecek. Edirne merkezdeki program ise 16.00 Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nde başlayacak, 17.30'da CHP il binasının açılışıyla devam edecek." ifadelerini kullandı.

Edirne halkının takdiriyle 7 Nisan 2014'te mazbatasını alarak göreve başladığını belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Tek hedefimiz kentimizde yıllardır çözüme kavuşmayan sorunları akılcı bir şekilde çözüme kavuşturmak oldu. Bu hedefle hayal denilen, imkansız denilen bir çok projeyi hayata geçirdik. Çevremize ve tarihimize sahip çıkacak projeler ürettik, çocuklarımız ve kadınlarımız için yeni alanlar yarattık. Ve şimdi de 3.5 yıl gibi kısa bir sürede halkımızın, kentimizin kullanımına kazandırdığımız tesis ve merkezlerimizi CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açıyoruz. Edirne halkına hayırlı olsun."

Gürkan, Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği, Edirne Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikah Salonu, Güney ve Kuzey çevre yolu, çocuk parkları, engelsiz yaşam merkezi, kadın merkezleri, Edirne Kent Müzesi, Edirne İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, İçme Suyu Arıtma Tesisi ve araç filosu yatırımlarının açılışının yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA