Didim'de 12 Yıldır Yapılmayan İmar Planları Çözüme Kavuşturuldu

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay seçim döneminde söz verdiği imar planlarının sonuncusunu da çözüme kavuşturdu. Başkan Atabay Fevzi paşa mahallesinin imar planlarının tamamlanarak 1 aylık askı sürecine çıktığını belirterek “Bu planlar Fevzi paşa mahallesi ilçede turizmin gözde yerlerinde biri haline gelecek” dedi.

Didim'de 12 Yıldır Yapılmayan İmar Planları Çözüme Kavuşturuldu
Didim sınırları içerisinde yer alan ve 12 yıldır İmar planları yapılamayan Fevzi Paşa mahallesinin İmar planları Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın özel takibi neticesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından planlaması yapılan askı sürecine çıktı.

Başkan Atabay planlarla ilgili değerlendirmesinde “Göreve gelmeden önce 3 imar planıyla ilgili söz vermiştik. Tekağaç bölgesinin ve İmbat sitesi bölgesinin İmar planları bizim dönemimizde yapıldı. Fevzi Paşa mahallesinin imar planları ise 2005 yılından bu yana yapılamıyordu. Biz göreve geldiğimiz 12 yıldan bu yana yapılmayan planların yapılması için adım attık. Daha önce yapılan planlar mahkeme kararıyla iptal edilmişti. Uzun uğraşlar sonucunda bitirilebildi. 1 ay askıda kalacak. Vatandaşlarımız gerek belediyedeki askıdan gerekse internetten girerek yerleri hakkında bilgi alabilecek" dedi.

“Yoğunluk fazla olmayacak"

Planın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığını belirten Atabay “Bu plan iki ayaklı bir plandı; çünkü bölgede Teisus antik kenti olduğundan sit alanı olan bölgenin planları yapılmıştı. Ardından da diğer bölgeler için plan yapıldı. Bakanlıktaki planları takip ettik ve yapı yoğunluğunun fazla olmaması konusunda görüşlerimizi dile getirdik. Sadece turizm tesisleri için 3 kat olan yükseklik 5 kat olarak onaylandı” ifadelerine yer verdi.

“Deniz ve plaj halka açık kalacak"

Yeni planlar sonrasında Didim ile Akbük arasında kalan bu bölgede turizmin hızla gelişeceğini de kaydeden Atabay “Turizm bu şekilde farklı olarak bu bölgeye de kayacak. Çok güzel turizm tesisleri kazandırılacak. Yerli ve yabancı turizm tesislerinin de ilgisini çekecek plan oldu. Vatandaşların denize kolay girebileceği, plajlarından faydalanabileceği bir plan oldu. Hem yeşili hem de plajlar halka açık olacak. Planların olması da kaçak yapılaşmayı önleyecek. Didim’in artık plansız yeri kalmadı. Ben de seçim döneminde verdiğim bu sözleri getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. İlçemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA