Büyükşehie'den Öğrencilere Otel Konforunda Yurt

KOCAELİ – Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir tarafından Üçtepeler mevkiinde yapılan kız öğrenci yurdunu ziyaret etti.

Büyükşehie'den Öğrencilere Otel Konforunda Yurt


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir tarafından kente kazandırılan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Kocaeli Yurdu’nu ziyaret etti. Yurt Müdürü Ayşe Nur Kansuk’un mevcut durumu hakkında bilgi vermesiyle başlayan ziyarette bir açıklama yapan Karaosmanoğlu, “Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesine beş dakika mesafede olan ve özenle yaptığımız beş yıldızlı otel konforunda olan kız öğrenci yurdumuz, gençlerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.



Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Ihlamur, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi ve ilgili birim müdürlerinin de eşlik ettiği incelemede Karaosmanoğlu, kız öğrencilerle bir araya geldi. Buluşmada öğrencilerle sohbet eden Karaosmanoğlu, “İyi yetişmiş, çağdaş, bilgiyle donanmış, teknolojiye hâkim, tarih bilincine sahip, geleceğe olan inancı sağlam bir nesil, o ülkenin en büyük hazinesidir. Biz bu hazinenin en büyüğüne ve en kıymetlisine sahibiz. Daha çok okuyan, daha çok düşünen, daha çok üreten bir toplum hepimizin ortak arzusudur. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak çok hızlı adımlarla bu hedefe doğru ilerliyoruz” dedi.



Öğrencilere 5 yıldızlı otel konforunda yurt kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyleyen Karaosmanoğlu, “Bizim gençlerimize büyük düşünmek yakışır. Gençliğin ilim, irfan, hikmet, ahlâk, erdem ve adalet gibi büyük kıymetlerle yoğrulması en büyük temennimizdir. Bütün bu halis duygularla gençlerimizi ilkokuldan üniversite çağına, hatta doktora dönemine kadar destekleyici program ve projeler üretmeye gayret ettik, ediyoruz. İnsanı, zamanı ve mekânı yakalayan, geleceğin sahibi ve çağını kuran bir gençlik hedefliyoruz. Sağlıklı, çevik, kuvvetli ve doğru düşünebilen bir gençlik arzuluyoruz” diye konuştu.



Çalışmaları hakkında bilgiler veren Yurt Müdürü Ayşe Nur Kansuk ise, “İşaret dili, Diksiyon, İngilizce, Resim, El Sanatları, Fotoğrafçılık ve Keman kursları veriyoruz. Bunun yanı sıra da spor atölyelerinde Okçuluk, Voleybol, Zumba, Fitness, Pilates, Step-Aerobik gibi çeşitli faaliyetlerle de çok kıymetli konuklarımızı ağırlıyoruz. Ayrıca verdiğimiz seminerlerle öğrencilerin manevi dinamiklerini zenginleştirmek, ilmi ve ahlaki yönden gelişmelerine katkıda bulunma ve kendilerini her alanda geliştirmeleri için imkanlar sunuyoruz. Öğrenci kayıtlarımız sürmektedir. Kız öğrencilerimizi konuk etmenin gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.



Kız öğrenci yurdunun tüm katlarını gezen ve detaylı bir şekilde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da son olarak, “Gençlerimizin öğrenmeye açık, disiplinli, çalışkan ve üretken bireyler olmalarının önünü açıyoruz. Gayretimiz ve çabamızda bu yöndedir” diyerek yurdun çevre düzenlemesinin de en kısa zamanda biteceğinin de altını çizdi.
Kaynak: İHA