Bakan Eroğlu Ve Bakan Elvan, Mersin'de 608 Milyon TL'lik Yatırımların Temelini Atacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İçel’in Değirmençay Mahallesi’nde düzenlenecek törenle608 milyon lira yatırım bedelli 21 adet tesisin temelini atacak. Eroğlu, ayrıca programı çerçevesinde İçel’e yapılması planlanan 138 milyon TL yatırım bedelli 41 müjdeyi de açıklayacak.

Bakan Eroğlu ve Bakan Elvan, toplu temel atma töreni çerçevesinde 3 Kasım Cuma günü İçel’e gelecek. İki Bakan, İçel’in merkez Yenişehir ilçesine bağlı Değirmençay Mahallesi’nde düzenlenecek törende, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek olan, aralarında Değirmençay Barajı, Pamukluk Barajı İçme Suyu İsale Hattı ve Anamur Alaköprü Sulamasının da bulunduğu 19 adet tesisin temelini atacak. Törende ayrıca, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek müteferrik tesisler ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin de temeli atılacak. Temeli atılacak 21 tesisin toplam yatırım bedeli 608 milyon lirayı bulacak.

İki Bakan, törende orman köylülerinin kalkındırılması amacıyla 10 aileye gelir getirici tür, 9 aileye Orköy sertifikası da verecek. Törende ayrıca badem, ceviz, biberiye, defne ve harnup türlerinden oluşan 3 bin 500 adet fidan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.

“Yıllık 130 milyon metreküp içme suyu sağlanacak”

Temeli atılacak tesisler ile 37,93 milyon metreküp su depolanacak, 167,141 dekar zirai arazi suya kavuşacak, yıllık 130,11 milyon metreküp içme suyu sağlanacak ve 10 mahalle, 2 ilçe ile bin 150 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca yangınlarla daha etkin mücadele edilmesi sağlanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 15 Şubat 2014 ve 2 Nisan 2016 tarihlerinde İçel’e verdiği 2 Milyar 460 milyon TL’lik 95 müjdeye ilave olarak 138 milyon TL yatırım bedeline sahip 41 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda İçellilere toplam 2 milyar 600 milyon TL’lik 136 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında gölet ve taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, bal ormanı, mesire yeri ve alt yapı işleri ile 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor.
Kaynak: İHA