Avustralya'da Öğrenci Kaybeden FETÖ Okulu Kampüs Kapatıyor

Çok sayıda öğrencinin ayrılması ile krize giren FETÖ bağlantılı Sirius Koleji, Shepparton Kampüsü'ndeki ortaokul kısmını kapatacağını açıkladı.

ANKARA – Avustralya’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı Sirius Koleji, çok sayıda öğrencinin kayıt yenilemeyeceğini bildirmesinin ardından Shepparton Kampüsü'ndeki ortaokul kısmını kapatacağını duyurdu.

"Shepparton News" gazetesinde yer alan habere göre, Sirius Koleji Shepparton Kampüsü Müdürü Adem Engin, 7. ve 8. sınıftan 200 öğrencinin okuldan ayrılması üzerine ortaokul kısmını tamamen kapatma kararı aldıklarını söyledi.

Ergin, ellerinde kalan 100 ilkokul öğrencisiyle çalışacaklarını ifade etti.

Gazete, öğrenci kayıplarının Türkiye’deki darbe girişiminin sonucu olduğu yorumunda bulundu.

- Maddi kayıp milyonları buldu

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından kayıtlarını iptal eden 100 öğrenci ile Shepparton Kampüsü'nden ayrılan öğrenci sayısı, 300’e yükseldi.

Öğrenci sayısındaki düşüşün sadece kayıt ücretlerinden gelecek yıllık maddi kaybın yaklaşık 1 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Devletten öğrenci başına alınan para ve öğrenci harcamaları da hesaba katıldığında, 300 öğrencilik kayıp, yıllık yaklaşık 4 milyon dolar zarara denk geliyor.

Avustralya'daki diğer kampüslerinde de çok sayıda öğrenci kaybına uğrayan okul yöneticileri, daha önce yapmadıkları bir uygulamayla alışveriş merkezlerine ilan asarak öğrenci kaybını telafi etme telaşı içine girdi.

- Sırada diğer kampüsler var

Söz konusu okulların Türkiye’de darbe girişimin arkasındaki FETÖ ile bağlantılı olduğunu öğrenen Avustralyalı Türklerin yanı sıra farklı etnik kökenlerden çok sayıda veli, kayıt yenilemedi.

Ekonomik sıkıntıya giren okulun diğer kampüslerinin de kapanma sürecine girdiği belirtiliyor.

Türkiye Maarif Vakfının Melbourne ve Sydney’de açacağı okulların, örgüt okullarındaki çöküşü hızlandırması bekleniyor.

- Örgüt, Türkiye’yi kötülemeye devam ediyor

Bu arada örgüt mensupları, bulundukları her ülkede olduğu gibi Avustralya’da da Türkiye’yi kötüleme kampanyasına devam ediyor. Türk toplumu arasında etkinliklerini ve güvenilirliklerini yitiren örgüt mensupları, kandırmayı başardıkları Avustralyalılara Türkiye aleyhine, iftira ve hakaret içerikli telkinlerde bulunuyor.

FETÖ terör örgütü bağlantılı okullar, Victoria eyaletinde Sirius, Yeni Güney Galler eyaletinde Amity, Queensland eyaletinde Wisdom, Güney Avustralya’da Pinnacle ve Batı Avustralya eyaletinde Fountain adı altında faaliyet gösteriyor.

Kaynak: AA