Atölye Dersinde 'Saliha Teyze'nin Yardımına Koştular

Erzincan'da bir lisenin öğrenci ve öğretmenleri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, aralarında 25 bin lira toplayarak, yalnız yaşayan 80 yaşındaki Saliha Mengüç'ün evini tamire başladı Tamiratı okuldaki atölye dersleri kapsamında yürüten öğrenci ve öğretmenler, hem yaşlı kadına yardım ediyor hem de dersleri uygulamalı işliyor Okul Müdürü Sazlı: 'Evi, doğalgaz dönüşümü, temiz su tesisatı, çatı aktarımı, parke ve seramik yenilemesi ile boya yaparak yeni bir ev gibi Mengüç'e teslim edeceğiz'.

Erzincan'da, bir lisenin öğrenci ve öğretmenleri, okulun sosyal sorumluluk projesi kapsamında aralarında para toplayarak aldıkları malzemelerle, yalnız yaşayan 80 yaşındaki Saliha Mengüç'ün evini tamir ediyor.

Erzincan Fatih Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri ile öğretmenleri, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, Fatih Mahallesi'ndeki tek katlı evde yaşamını sürdüren ve evi tadilat gerektiren 80 yaşındaki "Saliha Teyze"ye yardım etmeye karar verdi.

Bu amaçla aralarında para toplayan öğretmenler ve öğrenciler, aldıkları inşaat malzemeleriyle Saliha Mengüç'ün evini tamire başladı.

Okuldaki atölye derslerinde, evin çatısını onarıp tesisatından fayansına kadar birçok kısmını yenileyen öğrenciler, sobanın yerine kalorifer sistemi kurdu.

Evi boyayıp pencereleri değiştirecek olan öğrencilerin çalışmaları devam ediyor. Öğrenciler böylece hem derslerini uygulamalı görüyor hem de Mengüç'e yardım etmenin mutluluğunu yaşıyor.

- "Yenilikçi eğitim sistemi anlayışı"

Okul Müdürü Bahadır Sazlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldır yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Saliha Mengüç'ün evinde kapsamlı tadilat yapıldığını, öğrencilerin okulda öğrendiklerini alanda uygulama fırsatı bulduğunu söyledi.

Sazlı, şunları anlattı:

"Evi, doğalgaz dönüşümü, temiz su tesisatı, çatı aktarımı, parke ve seramik yenilemesi ile boya yaparak yeni bir ev gibi Mengüç'e teslim edeceğiz. Çalışmaya okulumuzun inşaat, tesisat, elektrik elektronik öğrencileri katılıyor. Bu uygulamayı aynı zamanda yeni bir öğrenme yöntemi olarak görüyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz hizmet verdiği için bu yöntemden memnun. Bunu yenilikçi bir eğitim sisteminin ilk anlayışı olarak kabul ediyoruz. Evin tadilatı için 25 bin liralık bir proje gerçekleştirdik, projenin finansmanı ile işçiliğinin tamamını öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz karşıladı. Giderlerimizin bir kısmını okulun atölyesinden karşılarken bir kısmını ise öğretmen ile öğrencilerimizin bağışlarıyla karşıladık. Bu aynı zamanda sosyal sorumluluk hareketidir."

- "Saliha Teyze"nin mutluluğu

Saliha Mengüç de öğretmen ve öğrencilere yardımları için teşekkür etti. Evinin tadilatı ile rahata kavuşmaya başladığını dile getiren Saliha Mengüç, "Yağmurda suların içinde kalıyordum. Şimdi artık doğalgaz yakacağım." diye konuştu.

Öğrencilerden Bahadır Demirtaş da "Atölyede öğrendiklerimizi burada uyguluyoruz ve su tesisatı ile doğalgaz tesisatı yaparak Mengüç'e yardımcı oluyoruz." dedi.

Evdeki tadilata devam eden diğer öğrenciler de Mengüç'e yardım etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Kaynak: AA