'Alo Evlat Hattı' Projelerine Devam Ediyor

Kartepe Belediyesi tarafından 2016 yılında hizmete başlatılan Alo Evlat Hattı, ilçede kimsesi olmayan, bakıma muhtaç yaşlılara hizmet vermeyi sürdürüyor.

'Alo Evlat Hattı' Projelerine Devam Ediyor
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Alo Evlat Hattı ekipleri, Emekevler Mahallesi’nde yıllar önce 2 çocuğunu kaza sonucu kaybeden ve yalnız yaşayan Sebile Altınkaya(86) ve Hüsmen Altınkaya (92) çiftinin yardımına koştu. Bakacak kimseleri kalmayan Altınkaya çiftine düzenli olarak günde iki öğün 4 kap sıcak yemek ikram eden ekipler, daha sağlıklı bir ortamda yaşayabilmeleri için de düzenli olarak ev temizliği de yapıyor.

Emekevler Mahallesi’nde bulunan evlerinde daha huzurlu yaşamaları için Altınkaya çiftinin tamir ve tadilat işlerinin yanı sıra bayram ziyaretleri, doğum günleri ve özel günleri de Alo Evlat Hattı ekipleri tarafından kutlanıyor. Ayrıca her ay düzenli olarak sinema ve tiyatro etkinliğine götürülerek sosyalleşmeleri sağlanıyor. Altınkaya çiftinin sağlık sorunlarından dolayı hastane işlemleri ve muayene süresince yanlarında refakat ediliyor.

Kartepe Belediyesi Alo Evlat Hattı ekibi son olarak da kış öncesi Sebile-Hüsmen Altınkaya çiftinin kullanılamaz hale gelen evlerinin çatılarını da onardı. Alo Evlat Hattı’nın ülkeye örnek gösterilen ödüllü proje olduğunu belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Sosyal belediyecilik kavramı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde asli görevler arasında yer almıştır. Sosyal belediyecilik alanında bir çok önemli projeyi de ilk kez Cumhurbaşkanımız hayata geçirmiştir. Bizlerde patentini aldığımız Alo Evlat Hattı projesini Kartepemizde hayata geçirdik. Bizim zamanımızda evin küçükleri büyüklerin ihtiyaçlarını karşılardılar. Bu güzelliklerin yeniden yaşanmasını bu proje sayesinde yeniden sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kartepe Belediyesi ekipleri tarafından çatıları onarılan Sebile-Hüsmen Altınkaya yapılan hizmetlere teşekkür etmek için Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’i çaya davet ettiler.
Kaynak: İHA