Adana'da 600 Mahalle Bekçisi Alınacak

Adana’da çarşı ve mahallelerde görevlendirilmek üzere 300 bekçinin alınacağı bildirildi.

Adana Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, 600 bekçiden 250’si Seyhan,130’u Yüreğir, 120’si Çukurova, 50’si Sarıçam, 50’si de Ceyhan ilçelerinde görevlendirilecek.

Bekçilik için askerliğini yapmış ve 30 yaşını aşmamış, en az lise veya dengi okul mezunu Türk vatandaşı erkekler başvurabilecek.

Başvuracakların en az 1,67 metre boyunda, beden kitle endeksinin 18 ila 27 arasında olması, kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmaması, görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından verilmiş raporla belgelemesi gerekiyor.

Başvurular 16-30 Kasım 2017 tarihleri arasında, hafta içi mesai saatlerinde ilçe emniyet müdürlüklerine bizzat yapılacak.

Adaylar, ilk olarak 06-18 Aralık’ta yapılacak sözlü sınava girecek. Sözlü sınavda 100 üzerinden 70 puan alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacak.

Yazılı sınav, 24 Aralık Pazar günü yapılacak. Bu sınavda başarılı olanlardan kontenjanlara göre asil ve yedek aday listesi oluşturulacak. Sınav puanları eşit olan adaylardan yaşça küçük olana öncelik verilecek.
Kaynak: İHA