Zengibar Kalesi Önüne Prestij Projesi

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından Darende’de bulunan Zengibar Kalesi önündeki alan için proje hazırlanacak.

Zengibar Kalesi Önüne Prestij Projesi
Proje kapsamında ilçeyi ziyaret eden Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz ve beraberindeki öğrenciler, alanı gezerek çalışma yapacakları yeri inceledi. Konuklara eşlik eden Darende Belediye Başkanı Danışmanı Bekir Sözen, alan hakkında bilgiler vererek, “İlçemiz önemli bir turizm merkezi olması dolayısı ile Somuncu Baba Külliyesi’nde ve Günpınar Şelalesi’nde bahar ayı ile başlayıp yaz boyunca süren yoğunluğu buraya yapılacak olan proje ile dağıtacağımızı düşünüyoruz. Aynı zamanda ilçemiz halkının seyir terası durumundaki kale önü mevkinde ailecek keyifli vakit geçirecekleri alanlar olacak” ifadelerini kullandı. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz ise, yaklaşık 30 öğrenci ile ülkenin en prestijli projesini hazırlayacaklarını söyledi.

Yılmaz, kısa bir süre içerisinde hazırlanacak olan projenin Somuncu Baba’nın beldesine yakışacağını ve ilçeye büyük bir değer katacağını ifade ederek, “Bugün burada öğrencilerimiz ile çalışma yapacağımız alanı yerinde gördük. İyi ki gelmişiz, belediyenin hazırladığı diğer projeler ile bağlantılı olacağını öğrenince, hazırlayacağımız projenin ne kadar önemli ve büyük olduğunu fark ettik. 30 öğrencimizin bura çalışması ve projeler sunması çok güzel olacak” diye konuştu.

İlçedeki incelemelerini tamamlayan İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz ve öğrenciler daha sonra ilçeyi gezdi.
Kaynak: İHA