Yozgat'ta Yerli Hibrit Silajik Mısır Hasadı Yapıldı

Yozgat'ta 2017 üretim sezonunda ekimi yapılan yerli hibrit silajik mısır hasadı yapıldı.

Merkez Fakıbeyli köyünde hasada eşlik eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, burada yaptığı konuşmada, Yozgat ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayandığını belirtti.

Tarım ve hayvancılıkta gelişme ve kalkınma için girdilerin azaltılmasıyla birlikte verimin yükseltilmesinin şart olduğuna vurgu yapan Özdemir, hayvancılıkta da verimin artırılmasının yem kalitesinin artırılmasıyla mümkün olacağına dikkati çekti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve kurum olarak yem bitkileri üretimini artırmak amacıyla eğitim yayım faaliyetlerinin devam ettiğini dile getiren Özdemir, şunları söyledi:

"Bakanlığımızın verdiği desteklemeler ve il müdürlüğümüzün yapmış olduğu yayım çalışmaları ile son yıllarda yem bitkileri üretiminde gözle görülür bir artış olmuştur. Özellikle silajlık mısır üretimi hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz arasında yaygınlaşmıştır. Silajlık mısır ekiminde ülkemizde ve ilimizde genel olarak yabancı menşeli ithal tohumluklar kullanılmaktadır. Ancak son yıllarda bakanlığımız araştırma kuruluşlarının yoğun çalışmaları neticesinde yeni çeşitler geliştirilerek tescilleri yapılmış ve üretimde kullanılmaya başlanmıştır."

Kaynak: AA