Vali Güvençer'e Ziyaret

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Manisa İl Başkanı Tarık Çanlı, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti.

Vali Güvençer, yaptığı konuşmada, 2016 Ekim ayında Manisa’da 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği’nin kurulduğunu, sonrasında ihtiva ettiği çok özel maksattan aldığı güçle Türkiye’de pek çok ilde temsilcilikler marifetiyle yayıldığını söyledi.

Manisa’da da genel merkezin yanı sıra 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği İl Başkanlığının kurulmasının hayırlı olması temennisinde bulunan Güvençer, İl Başkanı Çanlı ve yönetimini tebrik etti.

Başkan Çanlı ise, derneğin kuruluş amacı 15 Temmuz Darbe Girişimine dikkat çekerek milli birlik ve beraberlik konularında farkındalık oluşturmak, demokrasi şehitlerinin emanetine sahip çıkmak ve anılarını gelecek nesillere taşımak olduklarını belirtti.

Çanlı, şunları söyledi:

"Vatanın bölünmez bütünlüğünün ve milletin iradesinin, modern veya post-modern darbelerle harcanmayacak kadar değerli unsurlar olduğu düşüncesini yaymak, demokrasi kültürüne sahip çıkmak. 15 Temmuz Darbe girişimine benzer darbelerin tekrar yaşanmaması için sivil inisiyatif alarak toplumsal bir bilinç oluşturmak. Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımlarını, tarihsel bağı, jeopolitik konumu ve bölgesel öneminden yola çıkarak sosyal, kültürel ve ekonomik projeler geliştirmek. Türkiye’nin mikro ve makro sorunlarına dikkat çekerek çözümüne katkı sunucu fikirler geliştirmek, çözümünde rol oynamak. 15 Temmuz’da yaşanan kahramanlık örneğini, milli duruşu, gelecek nesillere aktarmak için sivil inisiyatif almak. Kadim medeniyetimizden aldığımız güçten yola çıkarak, ülkemizin daha özgür, müreffeh ve barış içinde yaşanması için çaba sağlamak, toplumsal dinamikleri harekete geçirmek ve farkındalık oluşturmaktır."

Kaynak: AA