Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 2 Milyonuncu Aracını Üretti

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve Üst Yöneticisi Kato: '1994 yılında ilk ürettiğimiz Corolla'dan bu yana geçen 23 yılda Toyota Otomotiv Sanayi olarak çok yol katettik. 2 milyonuncu aracımızın, ilklerin modeli CHR olması da ayrıca anlamlı'

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 1994'ten bu yana ürettiği 2 milyonuncu araç olan C-HR modelini banttan indirdi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, şirket, 2 milyonuncu aracını üretti. Türkiye'nin ilk hibrit ve SUV modeli Toyota C-HR, eylül sonu itibarıyla üretim bandından inen 2 milyonuncu araç olarak tarihe geçti.

Geçen yıl kasım ayında C-HR modeliyle 3 vardiya üretime geçip kapasitesini ikiye katlayarak yıllık 280 bine çıkaran Toyota Otomotiv Sanayi’nin çalışan sayısı bugün yaklaşık 5 bin 500'e yükseldi.

C-HR ile Japonya dışında ilk Toyota Yeni Global Platformu (TNGA) modeli üreten fabrika olma özelliğine sahip olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, aynı zamanda Avrupa'daki Toyota üretim tesisleri arasında en yüksek üretim kapasitesine sahip. Bugüne kadar 2,3 milyar dolar yatırım yaparak 25 milyar dolarlık ihracata imza atan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya üretim tesislerinde Toyota C-HR, Corolla ve Verso olmak üzere 3 modelin aynı hat üzerinde üretimini gerçekleştiriyor.

Yılın 9 ayında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 141 artışla 205 bin araç üreten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin ihracatı ise yüzde 225 artarak 182 bine ulaştı.

Eylül sonu itibarıyla gerçekleştirdiği üretim ve ihracat rakamlarıyla 2016'nın tamamını geride bırakan Toyota Otomotiv Sanayi, yıl sonuna kadar 280 bin araç üretip 231 bin ihracat yapmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato, bu yeni dönüm noktasına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "1994 yılında ilk ürettiğimiz Corolla'dan bu yana geçen 23 yılda Toyota Otomotiv Sanayi olarak çok yol katettik. 2 milyonuncu aracımızın, ilklerin modeli C-HR olması da ayrıca anlamlı. Bu başarıda çalışanlarımız, yan sanayilerimiz ve tüm paydaşlarımızın katkıları var." ifadelerini kullandı.

Toyota Otomotiv Sanayi'nin, global Toyota nezdinde kalite seviyesi ile en iyi fabrikalardan biri olarak görüldüğünü aktaran Kato, Türkiye ekonomisine katma değer yaratmaya devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak: AA