Tarihi 'Uzun Çarşı' Restore Ediliyor

Kırşehir Belediyesi tarafından tarihi uzun çarşı restore ediliyor.

Tarihi 'Uzun Çarşı' Restore Ediliyor
Kırşehir’de vaat edilen projelerin çoğunun hayata geçtiğini ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 107’nin üzerinde yapının yenilendiğini söyledi.

Tarihi yapıların korunması ve kültür devamlılığını sağlamak adına başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Yeni dönemde yeni projeyle halka hizmet etmeye devam edeceğiz. Uzun Çarşı Sokak ve Cephe Düzenleme Projemiz ile 107’den fazla yapının cephe yenilemesi, üst örtü projesi ve sokakların zemin iyileştirilmesi yapılacak. mBu proje için Kalehöyük alanının etrafını saran uzun çarşı sokağı ve yeni 1. çarşı sokağı boyunca karşılıklı yer alan 415 metre uzunluğundaki alanda sokak ve cephe düzenleme projesini tarihi değerlerimizi canlandırmak için tasarladık. Bu proje ile kent merkezinde yer alan tarihi çarşının dokusunun daha nitelikli bir şekilde devam ettirilmesi, küçük esnafın korunması, üst örtüleriyle her mevsim konforlu bir şekilde alışveriş yapılabilecek bir çarşıya dönüştürülmesi amaçlandı. Böylece Kale çevresi ve kent merkezinde yer alan tarihi doku daha modern bir görünüme kavuşacak" dedi

Restorasyon yapılan alan Kırşehir’de 1933’lü yıllarda kapalı çarşı olarak bilinen alan da çıkan yangın sonrası dönem Valisi Mithat Saylam tarafından günümüze oluşan adıyla uzun çarşı olarak taşınır.
Kaynak: İHA