Sudan'da İsviçreli Yardım Görevlisinin Kaçırılması

Sudan'daki BM İnsani Yardım Koordinatörü Ruedas:'Hayat kurtarıcı ve tarafsız olarak insani yardım faaliyetlerinde çalışanların hedef alınması, uluslararası insan hakları kanunlarına göre suç'.

Sudan'daki Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinatörü Marta Ruedas, ülkedeki yardım faaliyetlerine katılan İsviçre vatandaşı bir gönüllünün kaçırılmasının endişe verici olduğunu belirtti.

Ruedas, yaptığı yazılı açıklamada, Margaret Sheinkel isimli yardım görevlisinin Kuzey Darfur vilayetinde kaçırılması karşısında dehşete düştüğünü kaydederek, "Hayat kurtarıcı ve tarafsız olarak insani yardım faaliyetlerinde çalışanların hedef alınması, uluslararası insan hakları kanunlarına göre suç." ifadelerini kullandı.

Tüm taraflara İsviçreli yardım görevlisinin hayatının güvenceye alınması ve serbest bırakılması çağrısında bulunan Ruedas, bu olayla birlikte bölgede son iki yılda kaçırılan yardım görevlilerinin sayısının 3'e yükseldiğini hatırlattı.

Kuzey Darfur Valisi Et-Ticani Abdullah Salih, Sudan'da yaklaşık 15 yıldır yardım faaliyetleri yürüten Sheinkel'in, görgü tanıklarının ifadesine göre cumartesi günü evinin yakınlarında silahlı kişilerce kaçırıldığını bildirmişti.
Kaynak: AA