Pilot şimşeklerin arasından böyle geçti

Türk Hava Yolları’nın Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’den İstanbul’a gelen Airbus 330 tipi uçağı 12 bin metrede iken fırtınada nadir görülen Aziz Elmo Ateşi adı verilen atmosferdeki elektriklenme olayının içinden geçti. O anları kaydeden pilot Emre Çıngar, ilginç görüntüleri kendi sosyal medya hesabından yayınladı.

Pilot şimşeklerin arasından böyle geçti
Pilot şimşeklerin arasından böyle geçti
Bir süre önce de 12 bin metre yükseklikte THY uçağının pilotu Emre Çıngar'ın kaydettiği görüntü izleyenleri hayrete düşürdü.

THY'nin Abu Dabi'den İstanbul'a gelecek Airbus 330 tipi uçağı İran hava sahası üzerindeyken pilotlar yıldırımlara yakalanmamak için yoğun çaba verdi. THY uçağı gök gürültülü ve şimşekli havalarda ortaya çıkan Aziz Elmo Ateşi adı verilen atmosferik olayın arasından saatte 780 kilometrelik hızla yoluna devam etti. Bu sırada ise kokpitten tüm çıplaklığıyla görülen ışık kümesi pilotlar pilotlara görsel bir şov yaşattı. 

O anları kaydeden pilot, görüntüleri kendi sosyal medya hesabından yayınladı. Pilot Emre Çıngar'ın görüntüleri yayınlamasının ardından takipçileri tarafından yoğun ilgi gördü.
Kaynak: İHA