Okullara Özel Güvenlik Uygulamasının Başlaması Bekleniyor

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdülkadir Geylani Taş, okullarda özel güvenlik görevlilerinin alınmasıyla ilgili uygulamanın başlaması gerektiğini kaydetti.

Okullara Özel Güvenlik Uygulamasının Başlaması Bekleniyor
Her okulda özel güvenlik görevlisi olması ve maaşlarının İşkur tarafından ödenmesiyle ilgili kanun 27 Eylül 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. 81 İlde hayata geçirilmesi planlanan “Huzurlu Okul-Güvenli Eğitim” projesi kapsamında Adıyaman’da devlete bağlı 80 okula kadro açıldı.

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdülkadir Geylani Taş, “Okullarımızda özel güvenlik personeli çalıştırma ve bu çalışacak güvenlikçinin maaşlarının da İşkur tarafından ödenmesi hususu Resmi Gazete’de yayınlandı. Okullarımızda özel güvenlikçi olması bizleri çok memnun edecektir. Adıyaman’da ki okullarımızda da çocuklarımızın güvenli ve huzurlu olmasını istiyoruz. Bu bağlamda Valimiz Naci Kalkancı ve Milli Eğitim Müdürümüz Mete Kızılkaya bu konuda bir an önce bu proje kapsamında Adıyaman’da ki okullarımıza İşkur kanalıyla özel güvenlik uygulanmasının hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA