Niğde'de Lahana Festivali Düzenlenecek

Lahana üretiminde ilk sıralarda olan Niğde’de Lahana Festivali düzenlenecek. Cumartesi günü düzenlenecek Lahana Festivaline ünlü Profesör Canan Karatay’da katılacak.

’Sağlık Lahanada, Lahana Kaynarca’da sloganıyla düzenlenecek 1. Lahana Festivali, Bor ilçesine bağlı Kaynarca köyünde gerçekleştirilecek. Festivalde, Bor Merkez, Bahçeli Kasabası, Kaynarca ve Halaç Köyleri olmak üzere 4 mevkide toplam 6 bin 300 dekar alanda üretilen Lahananın sağlığa kattığı önem konuşulacak.

Niğde Tarım İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilki düzenlenecek olan festival hakkında şu bilgiler verildi:

"Kaynarca köyümüzde yetişen lahanamız çeşit özelliği ve kalitesi yönünden Türkiye pazarında bir numarada yer almaktadır. Lahananın insan beslenmesindeki önemi ve yeri tartışılmazdır. Bu farkındalığın oluşturulmasında bu yıl ilk defa düzenlenecek olan ‘’Kaynarca Köyü 1.Lahana Festivali’nde ülke gündeminde tartışılması ve iyi anlatılması alışagelmiş lahana tüketimimizin dışında ki yemek, çorba, suyu gibi lahanayı tüketme kültürünün geliştirilmelisi için de bir fırsat olacaktır. Bor İlçesindeki çiftçilerimizin Pazar paylarını geliştirmede ve yeni alanların oluşturulması ile ekonomik gelişmelerine katkıda bulunabilmek adına faaliyetlerimize devam edeceğiz. Böylece ekonomik kalkınma refahın bölge çiftçimize olumlu yansımalarını hep beraber yaşayacağız.”
Kaynak: İHA