KİDEP Konferanslarının İlki Bursa'da

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Projesi kapsamında 15 ilde sosyal güvenlik hakkında bilinçlendirme konferansı düzenleyeceğiz. Bunların ilki yarın Bursa'da başlayacak'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Projesi (KİDEP) kapsamında 15 ilde sosyal güvenlik hakkında bilinçlendirme konferansı düzenleyeceklerini belirterek, bu çerçevede ilk etkinliğin yarın Bursa'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, TESK ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) iş birliğindeki KİDEP kapsamında düzenlenecek konferanslara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Proje kapsamında, 15 ilde konferans düzenleneceğini kaydeden Palandöken, "Konfederasyonumuz, SGK ile hem kayıt dışı istihdamla mücadelede hem de kayıtlı istihdamın desteklenmesi konusunda KİDEP adı altında önemli bir projeye daha imza attı. Bursa, Tekirdağ, Gaziantep, Konya, Adana, Antalya, İstanbul, İzmir, Manisa, Eskişehir, Kayseri, Rize, Samsun, Trabzon ve Ankara olmak üzere 15 ilde sosyal güvenlik bilgilendirme konferansı yapılacak. Bu faaliyetlerin ilki yarın Bursa'da başlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, projenin, sosyal güvenlik konusunda bilincin artırılması, denetimin etkin hale getirilmesi ve kayıt dışı istihdamla mücadelede yeni politikalar üretilmesi amacıyla rehberlik, denetim ve bilinçlendirme konularını içeren 14 ana faaliyetten oluştuğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kayıt dışı işçi çalıştırmanın olumsuz sonuçları ve sosyal güvenlik teşvikleri konulu sunumlar yaparak bilinci artırmayı hedefliyoruz. Kayıt dışı istihdamla her zaman olduğu gibi bundan sonra da yoğun şekilde mücadele edeceğiz. Esnaf Rehberi'nin dağıtılacağı konferanslarımıza tüm mensuplarımızın yoğun ilgi göstermesini bekliyoruz."
Kaynak: AA