Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu genel kurul toplantısına katıldı.

KTO'dan yapılan açıklamada, Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu, kurul üyeleri ve kursiyerlerin katıldığı bildirildi.

Türkiye ve dünya genelinde kadın istihdamı ve girişimciliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Hiçyılmaz, şunları kaydetti :

"Ülkelerin gelişmişliklerine bakıldığında kadın istihdamının daha da arttığını görüyoruz. Türkiye’de 2004 yılında yüzde 5 civarında olan kadın girişimci oranı, 2015 yılına geldiğinde yüzde 10’lara ulaşmıştır. Kadınların bu noktaya gelmesi Türkiye’nin gelişmesini göstermektedir. Kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve desteklenmesi ekonomik büyüme için önem arz etmektedir. Kayseri Ticaret Odası yönetimi olarak, kadın istihdamının ve girişimci kadın sayısının artmasını çok önemsemekteyiz."

Kaynak: AA