Kastamonu Belediyesi Çöpten Elektrik Üretecek

Kastamonu Belediyesi çöpteki metan gazından elektrik enerjisi üretmek amacıyla düzenelen ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzaladı Belediye Başkanı Babaş: 'Firma ürettiği elektrik enerjisinin tutar bedelinin yüzde 57,25'ini Kastamonu Mahalli İdareler Birliğine ödeyecek. Biz çöp toplama işini büyük şehir bazında yapıyoruz'

Kastamonu Belediyesi, çöpteki metan gazından elektrik enerjisi üretmek amacıyla düzenelen ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzaladı.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, metan gazının elektrik enerjisine dönüştürülmesi için 10 yıllığına ihale yapıldığını söyledi.

İhaleyi kazanan firmanın, ürettiği elektrik enerjisinden elde ettiği payın 57,25'ini mahalli idareler birliğine aktaracağını ifade eden Babaş, bu sayede belediyenin çöp toplama maliyetinin elektrik enerjisinden gelen pay ile karşılanmış olacağını dile getirdi.

İhaleyi kazanan firmanın 1 yıl içerisinde tesisi kuracağını ve enerji üretmeye başlayacağını anlatan Babaş, "Kastamonu Mahalli İdareler Birliği olarak düzenli çöp depolaması yaptığımız Katı Atık Bertaraf Tesisimizdeki metan gazından elektrik enerjisi üretmek adına gerçekleştirdiğimiz ihale sonucunda ihaleyi kazanan firma ile sözleşmemizi imzaladık. Firma ürettiği elektrik enerjisinin tutar bedelinin yüzde 57,25'ini Kastamonu Mahalli İdareler Birliğine ödeyecek. Yıllık 48 bin lira kira verecek. İhalemize 3 firma iştirak etti. Bu firmalardan biri yüzde 57,25 ile kazandı. Bir yıl sonra çöp toplama maliyetini elektrik enerjisinden alacağımız katkı ile kafa kafaya getireceğimiz inancındayım." diye konuştu.

Babaş, çöplerin 19 ilçeden 6 tane istasyona toplandığını belirterek, "Konteynerler vasıtasıyla 3 tane çekici ile Devrakani Sarıyonca da bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisine her gün düzenli olarak getiriliyor. Bizim 19 belediyemiz de çöplerini çok güzel topluyor. Biz çöp toplama işini büyük şehir bazında yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından firma ile belediye arasında sözleşme imzalandı.
Kaynak: AA