'Karbon Ayak İzi' Eğitimi

Nilüfer Belediyesi’nin de üye olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından “Kentsel karbon ayak izi envanteri eğitimi” düzenlendi.

'Karbon Ayak İzi' Eğitimi
Pendik Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve 8’i büyükşehir olmak üzere toplam 30 belediyeden iştirak ettiği eğitime Nilüfer Belediyesi’nden de Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Yasemin Dere, Nilüfer Belediyesi Enerji Bürosu’ndan Bekir Sargın, Nilüfer Sağlıklı Kentler Birliği Koordinatörü Necla Yörüklü katıldı.

Karbon ayak izi envanterinin önemi, küresel ısınmayla mücadelede gerçekleştirilen projeler, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi ve karbon ayak izinin azaltılması konusunda önemli bilgi ve tecrübelerin paylaşıldığı eğitimde, karbon salımını 2020 yılına kadar yüzde 20 azaltmayı hedefleyen “Başkanlar Sözleşmesi”ne imza atan Nilüfer Belediyesi’nin, bu konuda hayata geçirdiği örnek projeler de paylaşıldı.

Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Yasemin Dere, eğitimde yaptığı sunumda, Nilüfer Belediyesi’nin, sürdürülebilir enerji eylem planı politikalarını ve gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası projeleri katılımcılara aktardı. Nilüfer Belediyesi Enerji Bürosu’ndan Bekir Sargın da, Nilüfer Belediyesi tarafından kurulan “Enerji Kooperatifi” hakkında bilgileri paylaştı.

Nilüfer Sağlıklı Kentler Birliği Koordinatörü Necla Yörüklü de, sağlıklı bir Nilüfer için çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: İHA