Karabük'teki FETÖ/PDY Operasyonu

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece salıverilen şüpheli, savcının itirazı üzerine tutuklandı.

Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan şüpheli, savcının itirazı üzerine tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda daha önce gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece salıverilen üniversite öğrencisi A.A, savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı.

Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. A.A, çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, örgütle bağlantılı oldukları ve şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 20 Eylül'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, Ç.Ç, R.R, S.G, Z.Y, S.A, A.V, A.A ve M.A gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerden Ç.Ç, S.G, A.V ve M.A 25 Eylül'de emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, Z.Y, S.A, A.A ve R.R ise adliyeye sevk edilmişti.Savcılık sorgusunun ardından hakimliğe sevk edilen şüphelilerden Z.Y. tutuklanmış, S.A, A.A. ve R.R de adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Bunun üzerine savcı, serbest bırakılmalara itiraz etmiş, 29 Eylül'de iş adamı S.A, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA