Kapadokya'da Bir Manastır İlk Kez Bir Konsere Ev Sahipliği Yaptı

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde bulunan Nikola Manastır’ı ilk kez bir konsere ev sahipliği yaptı.

Kapadokya'da Bir Manastır İlk Kez Bir Konsere Ev Sahipliği Yaptı
Mustafapaşa köyünde bulunan ve 19.yüzyılda yapılan Nikola Manastır’ında Ankara Çok Sesli korosu tarafından bir konser verildi.

Yaklaşık bir saat süren konseri Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı’nın yanı sıra yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi. İlk kez bir konsere ev sahipliği yapan Nikola Manastırında konser veren Ankara Çok Sesli korosu geçmişten günümüze kadar gelen 10 farklı eseri seslendirdi.

Ankara Çok Sesli koro şefi Nilgün Tuzkaya, burada böylesine anlamlı bir konserden dolayı bulunmaktan dolayı son derece mutluyuz dedi.

Tuzkaya, “Koromuz eski çağlardan günümüze kadar bütün dini, çağdaş, halk türküleri ve her dönemden çok seslendirilmiş şarkıları söylemektedir. Koromuz tamamen amatör olup müziği sadece zevk için yapan arkadaşlardan oluşuyor. Her meslek dalından kolistimiz var. Koromuzu bu dünyada eşi benzeri olmayan eşsiz güzellikte konser vermek arzusuyla geldik. Hem doğal ortamı ve manzarası güzel. Akustiği çok güzel bir bölge. Kapadokya her dönem görülmeye değer bir yer” dedi.

Mustafapaşa Muhtarı Gültekin Kan ise açıklamasında böyle bir konserin manastır da ilk kez yapıldığını söylerken bu gibi etkinliklerin bundan sonra devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA