İDDEF Arakanlı Müslümanlar İçin Çadır Kent Kuracak

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu'nun (İDDEF), baskı ve şiddet olaylarından kaçan Arakanlı Müslümanlar için çadır kent kuracağı bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, İDDEF Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için toplanan yardımları bölgeye ulaştırarak kalıcı projeler için çalışmalarına başladı.

Bölgede rastgele kurulan yetersiz koşullardaki kamplara yeni mültecilerin gelmesiyle artan insani kriz karşısında İDDEF, kalıcı projeleri hayata geçirmek için de çalışmalarını hızlandırdı.

İDDEF'in "Arakan için sen de destek ol" sloganıyla başlattığı acil yardım kampanyası kapsamında Arakanlı bin 100 aileye 1 hafta yetecek şekilde hazırlanan kumanya paketleri, bölgeye giden İDDEF görevlileri tarafından dağıtıldı.

Kamplara sığınan Arakanlı Müslümanları ziyaret edilerek incelemelerde bulunan İDDEF görevlileri, yetkililerle yapılan görüşmeler sonucu ilk etapta bin aileye yönelik bir çadır kent inşa etme kararı aldı.

Söz konusu çadır kentin ikinci aşamada 10 bin ailenin barınabileceği şekilde düzenlenmesi planlanıyor.

Elektrik ihtiyacının güneş enerjisiyle sağlanacağı çadır kent içerisinde çocukların eğitimi için kız ve erkek medresesi, bir cami, dört mescit, su ihtiyacının karşılanacağı 125 su kuyusu, 250 tuvalet ve banyo, sağlık ocağı, aşevi ve gelen erzakların muhafaza edileceği bir depo yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İDDEF İcra Kurulu Başkanı Mehmet Turan acil gıda yardımının kalıcı bir çözüm olmadığını belirterek, yetkililerle görüşerek kalıcı çözümler için de istişarelerde bulunduklarını bildirdi.

Turan, Arakanlı Müslümanlar için eğitim odaklı kalıcı bir çözüm geliştireceklerini kaydetti

Kaynak: AA