Hasköy'de Çilek Hasadı

Hasköy ilçesinde çilek hasadı yapıldı.

Sunay Mahallesi'nde evinin önünde çilek yetiştirien Yavuz Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, çileklerin yedi veren cinsinden olduğunu söyledi.

İlkbahar mevsiminden başlayarak kar yağıncaya kadar çilek yetiştirmeye devam ettiklerini hatırlatan Gürbüz, şöyle konuştu:

"Organik gübre dışında herhangi bir kimyasal ilaç veya gübre kullanmıyoruz. Bu nedenle pazarlamada herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Talep çok fazla olduğundan dolayı siparişleri karşılayamıyoruz. Çilek ekimi bölge açısından çok önemli. Hem gelir konusunda hem de vatandaş marketlerden taze meyve alıyor. İlk başta 500 metrekare alanda ekim yaptım. Daha sonra verim artıkça alanı genişleterek yaklaşık 4 dönüm alanda ekim yapıyorum. Ancak ilimizde organik pazar olmadığı için çileğin kilosunu perakende olarak 5 liradan satıyoruz. Organik pazar kurulduğu takdirde fiyat daha yükselecektir. Şu anda marketlere 10 liradan satılıyor. 3 dönüm alanda yılda yaklaşık 2 ton çilek elde ediyoruz."

Merkeze bağlı Üçdere köyünde çilek yetiştiren Kasım Yıldırak ise 500 metrekarede çilek ektiğini ifade ederek, "Verimin artması nedeniyle daha fazla çilek diktik. Şu anda halen verim alıyoruz ve yaklaşık bir ay daha taze çilek hasadı devam edecektir." dedi.

Kaynak: AA