GÜNCELLEME - Köyceğiz'de Evin Bahçesinde Patlama Açıklaması 1 Ölü

Bölgede terör operasyonu yürüten güvenlik güçleri, olayla ilgili 5 gün önce kaçan 2 teröristin bağlantısı olup olmadığını araştırıyorMAHALLEDEKİ VATANDAŞLARLA YAPILAN RÖPORTAJLAR EKLENDİ.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki bir evin bahçesinde meydana gelen patlamada 1 kişi ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, ilçe yakınlarındaki ormanlık arazide 5 gün önce 5 teröristi ölü ele geçiren güvenlik güçlerinin kaçan 2 teröristi arama faaliyeti sürdürdüğü sırada, Çayiçi Mahallesi'nde patlama olduğu ihbarı geldi.

Jandarma ekipleri, patlamanın meydana geldiği D.C'ye ait eve gitti. Ekipler, evin bahçesinde parçalanmış halde bir cesetle karşılaştı.

Bahçedeki incelemesini sürdüren güvenlik güçleri, olayla ilgili 5 gün önce kaçan 2 teröristin bağlantısı olup olmadığını araştırıyor.

Henüz ulaşılamayan ev sahibi D.C'nin olay anında evde olup olmadığına dair bir bulguya da henüz rastlanılmadığı öğrenildi.

Bölgeyi güvenlik çemberine alan jandarma ile polis ekipleri, giriş ve çıkışlara da izin vermiyor.

- "Teröristleri dün gördüm"

Mahallede yaşayan ve teröristleri gördüğünü iddia eden Mustafa Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, tanımadığı bu kişileri dün tarlasını sulamaya giderken gördüğünü söyledi.

Şahısları gördüğünde muhtara ve jandarmaya haber verdiğini anlatan Keleş, "Jandarma geldi aradı ama o zaman bulamamıştı. Şimdi de kolluk kuvvetleri beni teşhis için çağırdı. Gördüğüm kişi aynı elbisedeydi ve sırt çantası da aynıydı." dedi.

İsmini vermek istemeyen bir kadın vatandaş da zeytin toplarken patlama sesi duyduğunu ve korktuğunu ifade etti.

İlk olarak tüpgaz patladığını sandıklarını belirten vatandaş, 10.30'da ve 15.30'da 2 patlama sesi duyduğunu kaydetti.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 4 Ekim'de yapılan yol kontrolünde 4 terörist ve 3 iş birlikçisi yakalanmış, bir gün sonra da Köyceğiz ilçesindeki ormanlık alanda 5 terörist etkisiz hale getirilmiş, kaçan 2 terör örgütü üyesini yakalamak için bölgede operasyon başlatılmıştı.

Kaynak: AA