Gıda Sektöründen Anuga Fuarı'na Çıkarma

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyesi gıda firmalarının temsilcileri, Anuga Yiyecek ve İçecek 2017 Fuarı’na çıkarma yaptı.

Gıda Sektöründen Anuga Fuarı'na Çıkarma
Ur-Ge ve Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde Bursalı gıda sektörü temsilcileri, Almanya’nın Köln şehrinde önemli iş görüşmeleri yaptı. Çeşitli gıda alanlarında üretim yapan BTSO üyeleri, ikili iş görüşmelerinin ardından Anuga Fuarı’nı ziyaret etti. Bursa iş dünyası temsilciler, hem sektördeki yeni gelişmeleri yakından gördü, hem de global markalarla işbirliği anlaşmasına imza attı.

Anuga Fuarı ziyaretini değerlendiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, fuarın Bursalı firmalar açısından oldukça verimli geçtiğini vurguladı. Sektörün kalbinin attığı ve yeni ürünlerin görücüye çıktığı Anuga Fuarı’na 4 sene önce 25 kişilik bir heyetle geldiklerini hatırlatan Onur, bu yıl bu rakamın 3 kat arttığını vurguladı. Onur, “Anuga Fuarı’na ilk defa bu kadar kalabalık bir heyetle katıldık. Sektörlerimizin ihracatına güç katacak organizasyonlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Türkiye ile Almanya arasındaki ticaretin uzun yıllara dayandığını ifade eden Onur, Bursa’da bin 100’ü aşkın firmanın Almanya ile ticaret yaptığını vurguladı. Bursa’nın Almanya’ya yaklaşık 1.8 milyar dolarlık bir ihracatının olduğunu dile getiren Onur, “Bu ihracatın yüzde 10’u tarım ve gıda ürünlerinden oluşuyor. Bu yüzden Almanya pazarı bizim için önemli” diye konuştu.

Kaynak: İHA