Ecdadı Ziyaret Edecek Gençelere Bilgilendirme

Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına Projesi kapsamında Çanakkale’yi ziyaret edecek olan öğrenciler bilgilendiriliyor.

Ecdadı Ziyaret Edecek Gençelere Bilgilendirme
Çanakkale’ye gönderilecek olan öğrencilerin bilgilendirme toplantısına katılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale ziyaretleriyle milli şuura sahip gençlerin yetiştiğini ifade etti.

"Ecdatlarımız Çanakkale’de destan yazdı"

Bilgilendirme toplantısında lise öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale ziyaretinden sonra öğrencilerin fikirlerinde önemli değişiklikler olduğunu belirterek, “Çanakkale bizim tarihimizde çok önemli bir yere sahip. 102 yıl önce ecdadımız 253.000 şehit vererek, büyük bir destan yazmıştır. Yedi düvele, karşı imkansızlıklar içerisinde meydan okuyarak, Çanakkale Geçilmez destanını yazan bir ecdadın torunlarıyız. Ecdada layık olabilmek ve onlara bir teşekkür ziyareti yapmak için, Çanakkale programlarını düzenledik. Türkiye de planlı bir şekilde sırasıyla öğrencileri Çanakkale’ye götüren ilk ve tek belediyeyiz. Orada rehberlerimiz, otobüslerimiz, doktorumuz, hemşiremiz ve sizlerden sorumlu arkadaşlar ziyaret sırasında sizlerle birlikte olacaklar. Bu turistik bir gezi değil. Bize bu cennet vatanı emanet eden ecdada teşekkür ziyaretidir” dedi.

Hedef 2023

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, tarih boyunca Türkiye’nin içerde ve dışarıda düşmanlarla mücadele verdiğine dikkati çekerek, “Çanakkale savaşında verilen mücadele de 253.000 şehit verdik. O şehitlerimizin sayesinde bizler bu gün bu topraklarda yaşıyoruz. Geçmişten bu yana ülkemizin ilerlemesini ve söz sahibi olmasını istemeyen düşmanlarımız olmuştur olmaya da devam edecektir. Sizler geçmişte atalarımızın verdiği mücadeleyi ileride sizler vereceksiniz. 2023 Türkiye’sinin yöneticileri ve liderleri sizler olacaksınız” dedi.

Kaynak: İHA