Düzce'de Fotoğraf Sergisi

Akçakoca'da "Akçakoca'nın dünü ve bugünü" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Belediye binasında düzenlenen fotoğraf sergisinde yaklaşık 50'nin üzerinde 1920'den günümüze kadar olan süreçte çekilen fotoğraflar yer aldı.

Sergi açılışanda konuşan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, serginin 3 gün boyunca açık kalacağını ve serginin bitimiyle belediyenin müdürlük ve diğer odalara bu fotoğrafların asılacağını söyledi.

Çok uzun zamandan bu yana arzu ettiği bir sergi olduğunu ifade eden Yemenici, şöyle konuştu:

"Yukarı mahalleyi ve ticaret merkezini ayağa kaldırma anlamında bir çalışmamız var. Bu çalışmalarda birçok eski fotoğrafa rastladık. Bazı yerlerde Akçakoca aynen korunmuş ama bazı yerlerde dünden bugüne çok büyük değişikler olmuş. 1932 ve 1920'den bu yana olan fotoğraflar var. Dünü ve bugünü kıyaslayacak şekilde." dedi.

Akçakoca'nın eski fotoğrafları bulma konusunda herkesten yardım aldığını belirten Yemenici, "Tabi burada herkesten fotoğraf istedik. Önceki belediye başkanlarından Ahmet Özbakır'dan fotoğraflar istedik. Bize çok büyük katkısı oldu. Akçakoca sevdalıları ve fotoğrafçılardan fotoğraflar istedik. Bizlere yardımcı oldular. Tüm Akçakocalıları sergimize bekliyoruz. " diye konuştu.

Sergi, konuşmaların ardından ziyaretçilere açıldı.

Kaynak: AA