Büyükşehir Çevre Komisyonu, Şeker Fabrikasını İnceledi

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bir süre önce faaliyete geçen Susurluk Şeker Fabrikası’nda incelemelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Selim Panç, yetkililerden arıtma tesisleri ile ilgili bilgi aldı.

Büyükşehir Çevre Komisyonu, Şeker Fabrikasını İnceledi
Eylül ayı içerisinde Susurluk deresindeki balık ölümleri kamuoyunun dikkatini çekmiş ve sebepleri tartışılmıştı. Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Selim Panç Susurluk Şeker Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Dr. Selim Panç fabrikaya yaptığı ziyarette, Fabrika Müdürü Hakan Çelik’ten fabrika hakkında bilgi aldı. İşletme Müdürü Orhan Can ile fabrika ve çevresini gezen Panç, fabrikanın arıtma tesislerini ve dinlendirme havuzlarını inceledi.

İşletme Müdürü Orhan Can, arıtma tesislerinde kostik vb. çevre ve sağlığa zararlı kimyasal madde kullanmadıklarını, atık suları tamamen doğal ortamda, dinlendirme havuzlarında bekleterek, doğal çökme sağladıklarını, yüzeyde biriken suyu tekrar fabrikada kullandıklarını söyledi.

Can, Susurluk deresine atık su vermediklerini ve dolayısı ile balık ölümleriyle Susurluk Şeker Fabrikası’nın hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti.

Kaynak: İHA