Bitlisli Anne Ve Çocuklar Unutulmaz Bir Gün Yaşadı

Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bitlisli Anne Ve Çocuklar Unutulmaz Bir Gün Yaşadı
Havaların güzel geçmesi nedeniyle kadınlara piknik etkinliği düzenlenirken, yaklaşık 100 bayan kursiyer ve çocukları Siirt’in Baykan ilçesinde piknik yaptı. Belediye tarafından incir ve karpuz ikramında bulunulan kadınlar ve çocukları gönüllerince eğlenerek stres attılar. Dikiş-nakış kursunda eğitim gören kursiyer Mesude Dinç, etkinlikler için Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu’na teşekkür etti.

Kursiyerlerden Aysun Kurtkan ise, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Toplum Destek Merkezinde aile ortamı olduğunu belirterek, “Bu tür merkezleri açan başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Merkezler ve etkinlikler sayesinde kadınlara bir özgüven geldi. Kadınlar daha bir kendine güvenmeye başladı.

Kurslar sayesinde kendimize ait bir iş yeri açabilir, aile bütçemize bir destek sunabiliriz” dedi.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu ise, “Merkezlerde bayanlara kursların yanında sosyal etkinlikler de sunuyoruz. Bugün de sosyal aktivite olsun diye Baykan’da bulunan mesire alanımızda bir piknik düzenledik. Bayanlarımızın sosyalleşmesi anlamında da geniş bir kitleye hitap ederek farklı alanlarda onları özgürleştirme noktasında ilerliyoruz. Belediyeciliği sadece kurumsal olarak değil sosyal belediyecilik üzerinde de kolektif bir güç olması nedeniyle hedeflerimiz arasında. İlerleyen süreçte bayan arkadaşlarımız için daha farklı platformlarda farklı etkinlikler düzenlemeyi düşünüyoruz. Arkadaşlarımızın duyduğu mutluluk almış oldukları keyif bizim çalışmalarımızı daha da güçlendirmemize vesile oluyor” dedi.

Kaynak: İHA