Başkan Asya'dan Müftülüğe Ziyaret

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İl Müftülüğünü ziyaret etti.

Başkan Asya'dan Müftülüğe Ziyaret
AK Parti Muş İl Başkanı Rahmetullah Yaktı ile birlikte müftülüğü ziyaret eden Belediye Başkanı Feyat Asya, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik etti. İl Müftüsü Alettin Bozkurt ve din görevlileri tarafından karşılanan Başkan Asya ve İl Başkanı Yaktı, bir süre sohbet ettiler. Çeşitli programlara katılmak üzere Ankara ilinde bulunduklarını ve ziyaretlerinin geciktiğini söyleyen Başkan Asya, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın önemine değinerek, "Diyanetin takvimini iyi bilen bir kardeşiniz olarak Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla sizlerle bir araya gelip hasbıhal etmek istedik. Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara ilindeydik. Hafta dolayısıyla düzenlenen programınıza katıldık, ancak ziyaretimiz biraz gecikti. Din görevlilerimizin hatırlanmasını bir hafta ile sınırlı tutmuyoruz. Malum ilimize hizmet etmek için hep bir çalışma içerisinde olduğumuz için toplumun manevi dünyasının önemli şahsiyetleri olan sizlerle sürekli görüşme fırsatı bulamıyoruz. Onun için bu haftayı önemsiyoruz" dedi.

Başkan Asya, din adamlarının toplumu doğru yola yönlendiren insanlar olduklarını ifade ederek, “Toplumumuzun ahlaki ve manevi değerlerinin yeşermesinde ve güçlenmesinde en büyük etken, kıymetli din görevlilerimizdir. Her ne kadar farklı platformlarda olsak da gönül bağımızın olduğuna inanıyorum. Sizlerin duaları ile ilimizin kalkınması ve gelişmesi için girdiğimiz bu yolda daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu vesile ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasının özelde ilimize genelde bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni eder, ilim ve irfan yolunda din görevlilerimizin başarılı hizmetler yapmalarını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Müftü Bozkurt da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Asya ve İl Başkanı Yaktı’ya hafta münasebetiyle çeşitli dini kitaplar hediye etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA