Antalya'da 'İki Ülke İçin Bir Kalp' Sergisi

Antalya'da, Rus sanatçıların anne ve çocuk konulu resimlerinden oluşan "İki ülke için bir kalp" adlı resim sergisi açıldı.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde düzenlenen ve Rusya Halklar Meclisi Konsey Üyesi ve Annelik Kültürü Destek ve Geliştirme Vakfı Başkanı Meryem Ermakova tarafından açılan sergide Rus sanatçılar tarafından yapılan anne ve çocuk konulu eserler beğeniye sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Ermakova, "Küçük Elçiler Külübü" tarafından hazırlanan projenin Türkçe-Rusça konuşan çok uluslu aile çocukları için oluşturulmuş, Rusya Federasyonu'na olan kültürel bağları korurken, Türkiye'nin de yaşam tarzına entegre olmayı destekleyen uluslararası bir proje olduğunu söyledi.

Serginin hedefinin aynı anda iki farklı ulustan olan Türk ve Rus anne babalı ailelerin günlük yaşantılarını göstererek, iki ülke arasındaki insani bağları güçlendirmeyi amaçladığını ifade eden Ermakova, "Sergi toplulumuza gösterecektir ki anne babaları iki farklı toplumu temsil eden ve iki ülke için tek kalbi olan çocukların oluşturduğu bu ailelerde savaşa ve şiddete yer yoktur. Çocuğun annesi ve babasını eşit olarak sevdiği bir ailede savaş, kin ya da düzensizlik olamaz, çünkü aşkın yaşadığı yerde huzur ve anlayış hüküm sürer." diye konuştu.

Açılışa Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Eravşar, Rusya Başkonsolosluğu yetkilileri ile diğer davetliler katıldı.

Kaynak: AA