Anadolu Üniversitesi'nden 'Geleneksel 9. Aşure Günü Etkinliği'

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksek Okulu (EMYO) tarafından organize edilen ’Geleneksel Aşure Günü Etkinliği’nin’ bu yıl 9’uncusu düzenlendi.

Anadolu Üniversitesi'nden 'Geleneksel 9. Aşure Günü Etkinliği'
9 Ekim Pazartesi günü öğle arasında EMYO binasının önünde gerçekleştirilen etkinliğe Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yanı sıra, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Aşurenin, besleyici ve lezzetli olmasının yanında sosyal anlamda da paylaşımın göstergesi olduğunu belirten EMYO Müdürü Doç. Dr. Aslı Afşar, "Aşure, birbirinden farklı malzemelerin bir araya gelerek oluşturduğu lezzetle zıtlıkların da hoşgörü tenceresinde eriyip, birlik ve beraberlik sağlayabileceğinin mesajını vermektedir. Eskişehir Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimizin teorik bilgiler yanında pratikte de uygulama imkanı bulduğu ’Geleneksel Aşure Günü Etkinliği’ kültürün aktarılması, birlik, beraberlik, ekip ruhu, paylaşım, sevgi, hoşgörü gibi algıların pekişmesi açısından da önemli bir etkinliktir” diye konuştu.

Doç. Dr. Afşar son olarak, etkinliği destekleyen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’a ve katkılarından dolayı Anadolu Üniversitesi personeline teşekkürlerini sundu.
Kaynak: İHA